MENIU

Doi bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic de la Marie Curie vor fi externaţi astăzi

Conform informațiilor transmise în această dimineață de către medicii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” la Ministerul Sănătății, doi dintre cei trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU) care se mai află în secția de nefrologie vor fi externați în cursul zilei de astăzi.

Astfel, pe secția de nefrologie rămâne internat un singur copil (copilul din Mioveni) care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate și care, începând de astăzi, nu va mai fi supus procedurilor de dializă peritoneală.

Medicii specialiști au mai anunțat că, pentru toți cei 11 copii tratați în secția de nefrologie a unității sanitare bucureștene faza acută a afecțiunilor s-a încheiat. Aceștia vor râmâne însă sub supraveghere la distanță.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.