MENIU

Doi agenți de poliție, reținuți pentru luare de mită

Doi agenţi de la Poliţia Municipiului Mangalia au fost, vineri dimineaţă, prinşi în flagrant de către ofiţerii judiciarişti ai Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Constanţa, în timp ce primeau mită de la un conducător auto pentru a nu îşi îndeplini atribuţiile de serviciu.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), ca urmare a unei sesizări primite la linia telefonică Telverde Anticorupţie a Direcţiei Generale Anticorupţie - 0800.806.806, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a doi poliţişti, imediat după ce au primit o sumă de bani pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională unui conducător auto.

În cursul zilei de ieri, conform sursei citate, un echipaj format din doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia a oprit un autoturism, ca urmare a săvârşirii de către conducătorul auto a unei contravenţii la regimul rutier. Pentru a nu lua măsurile legale faţă de acesta, cei doi i-au solicitat o sumă de bani.

”Conducătorul auto a sesizat imediat fapta la linia telefonică Telverde, acţiunea de prindere în flagrant fiind organizată cu operativitate, în aproximativ 30 de minute de la apelul telefonic. Suspecţii au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Procurorul a dispus faţă de aceştia reţinerea pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă”, reiese din comunicatul DGA.

Mai multe articole despre:
poliţie luare de mită poliţişti reţinuţi