MENIU

Documentul care aruncă în aer cazul "Elodia". Se schimbă tot

Documentul care aruncă în aer cazul "Elodia". Se schimbă tot

Un document incendiar, intrat în posesia redacţiei „ring”, poate schimba radical soarta lui Cristian Cioacă, poliţistul acuzat şi condamnat pentru că şi-ar fi omorât soţia, şi, totodată, poate arunca în aer cazul „Elodia” care, aşa cum am mai spus, se dovedeşte încă o dată a fi... o poveste fără sfârşit.

Chiar dacă, de ceva timp, peste cazul ”Cioacă-Elodia” pare a se fi aşternut tăcerea, lucrurile nu stau chiar aşa. Neobosita avocată Maria Vasii, fost judecător, încearcă pe toate căile, şi se pare că şi reuşeşte din plin, să demonstreze că ancheta care l-a trimis pe Cioacă după gratii nu numai că ridică în continuare numeroase semne de întrebare, dar are şi mari probleme... de fond.

Vezi aici documentul Curţii de Conturi a României

CCR: ”Poliţia Română nu a achiziţionat şi nu are în dotare lampă Crime-lite 82S”

La începutul acestui an, în data de 27.01.2016, Cristian Cioacă, prin avocata sa Maria Vasii, a adresat Curţii de Conturi a României câteva întrebări punctuale. În petiţia sa, Cioacă a solicitat Curţii de Conturi lămurirea unor aspecte cum ar fi: ”modul cum au fost ordonanţate cheltuieli pentru antrenarea efectivelor de jandarmi chemaţi pentru căutarea cadavrului (n.r. - Elodiei) în timpul efectuării activităţilor de urmărire penală şi... oportunitatea acestor operaţiuni (...) în condiţiile în care nu s-a parcurs procedura căutării persoanei vii”; ”legalitatea şi oportunitatea deciziei de a se achiziţiona dispozitivul ADE 650 în scopul operaţiunilor şi activităţilor de căutare a cadavrului”; ”legalitatea şi oportunitatea deciziei de a se achiziţiona autoutilitara cu destinaţie specială care avea în dotare lampa Crime-lite (Crime-lite 82S) cu raportare la eficacitatea dispozitivului din dotarea Poliţiei Române, respectiv, dispozitivul Polilight - a se vedea împrejurările şi contractele în baza cărora au fost achiziţionate aceste laboratoare criminalistice mobile şi dacă achiziţia publică s-a desfăşurat cu respectarea normelor metodologice în materie de achiziţii publice”. Răspunsurile Curţii de Conturi nu s-au lăsat aşteptate. În data de 2 februarie 2016, magistraţii Curţii de Conturi îi răspund punctual lui Cioacă. ”Din verificarea acestor solicitări a rezultat: 1. În perioada 2007-2012, efective din cadrul structurilor teritoriale ale Jandarmeriei Române au participat, la solicitarea şi sub coordonarea Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la operaţiunile de căutare a cadavrului Elodiei Ghinescu. Aceste activităţi s-au realizat în baza atribuţiilor legale, conform prevederilor articolului 19 alineatul 3 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, respectiv: «Jandarmeria Română răspunde solicitării magistratului de a participa, împreună cu acesta, la efectuarea unor acte procedurale»“, se spune în primul răspuns. Cel mai interesant dintre răspunsuri, am putea spune chiar incendiar, este cel referitor la dispozitivele folosite de anchetatori pentru a demonstra că Elodia a fost omorâtă de Cioacă. ”Poliţia Română nu a achiziţionat şi nu are în dotare dispozitive de tip ADE 650 şi nici lampă Crime-lite 82S în componenţa autoutilitarelor cu destinaţie specială. Poliţia Română dispune de echipamente tip Polilight, care au fost achiziţionate în anul 2005, cu precizarea că aceste dispozitive sunt surse de lumini cu undă variabilă, care sunt destinate pentru căutarea urmelor papilare, biologice latente şi nu pentru căutarea şi descoperirea cadavrelor”.

Mai multe articole despre:
document elodia Cristian Cioacă