MENIU

Documentul care arată neregulile uriașe la Spitalul din Urziceni: pacienta care a născut pe trotuar NU a fost văzută de medic, dar diagnosticul are parafă

Document bombă de la inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică despre neregulile grave de la Spitalul Municipal din Urziceni

Document bombă de la inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică despre neregulile grave de la Spitalul Municipal din Urziceni! Potrivit raportului, tânăra în vârstă de 24 de ani a fost înregistrată în registrul de consultații acolo unde există și parafa medicului, asta deși medicul de gardă nu a văzut pacienta.

Medicul susține că nu a fost anunțat de asistenta despre caz, iar în seara respectiva erau de gardă doi doctori. Mai mult, raportul arată că spitalul nu are linie de gardă ginecologie, iar după ora 15 nu exista medici din specialități cheie. 

Acest raport întocmit de Direcția de Sănătate Publică din Ialomița ne arată dezastrul din Unitatea Medicală de la Urziceni pentru că în seara respectivă, potrivit graficului de gărzi, erau doi medici în acel moment la spital și ni se spune faptul că pacienta a ajuns în compartimentul de primiri-urgențe, a fost înregistrată în registrul de consultații, diagnosticul era de sarcină la termen și exista acolo parafa medicală a unuia dintre cei doi doctori care erau de gardă, însă, există o parafă medicală acolo, deși ea nu fost văzută de medicul de gardă, cel puțin asta susține acesta în declarațiile făcute inspectorilor de la DSP pentru că nu ar fi fost anunțat de asistentă despre acest caz. 

Așadar, rămâne întrebarea de ce apare acea parafă medicală în registrul de consultații. 

Tot în acest raport, vedem că în registrul de consultații nu apare menționată ora de prezentare a pacientei, datele de înregistrare fiind trecute ulterior. Din acest motiv, ele nu concordă, sunt date diferite.

 Pe de altă parte, ies la iveală și detalii despre modul în care funcționează această unitate medicală. Nu are linie obstretică-ginecologie, linie de gardă. De asemenea, după ora 15 nu există anestezist și nu există medici specialiști în această unitate medicală așadar este foarte clar din acest raport că acest spital nu poate oferi îngrijiri de specialitate pacienților.

Cazul șocant al femeii care a născut pe trotuarul din fața Spitalului Urziceni. Ce măsuri vrea Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Foarte important de precizat, acest raport al inspectorilor DSP a fost semnat inclusiv de fostul manager Daniela Ianuș, care a făcut acest lucru pentru că era deja suspendată din funcție. Cu toate acestea, Daniela Ianoș a precizat că nu este de acord cu neregulile găsite, dar nu a dat detalii despre neregulile cu care nu este de acord. 

„Au fost avorturi spontane pentru că orasul Urziceni și spitalul Urziceni este plasat într-o zonă cu multe localități. Iata exista cauzistica, gravidele cu avorturi spontane. Unde sa se duca? Pana la Slobozia distanta este mare. Pana la București de asemenea, la Buzău la fel. Pana la urma veneau la București, dar veneau foarte târziu”, a declarat Vasile Barbu, președintele Asociației pentru Protecția Pacienților.

De asemenea,  Inspecţia Sanitară de Stat a amendat managerul Spitalului Municipal din Urziceni, medicul de gardă şi asistenta care se aflau în tură atunci când s-a prezentat femeia în travaliu.

Averea impresionantă a şefei spitalului din Urziceni, pe trotuarul din fața căruia a fost lăsată să nască o femeie surdomută
Daniela Ianuş, şefa spitalului din 

Potrivit Ministerului Sănătății, în jurul orei 5, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni.

“Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată, însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere”, a precizat ministerul.

Din informațiile disponibile, pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței.

“Precizăm faptul că în momentul de față, copilul și mama sunt în stare bună și sunt internati la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Inspecția Sanitară de Stat s-a deplasat la fața locului pentru control și pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislației în vigoare”, mai arată ministerul.

Spitalul Urziceni, locul ororilor medicale. Alte cazuri halucinante petrecute în spital, dezvăluite de un jurnalist local

Mai multe articole despre:
spitalul urziceni dsp consultatie medic pacienta