DOCUMENT EXPLOZIV! Ministerul Sănătății reacționează după raportul CNCAV ținut la secret: reacțiile adverse ale vaccinurilor anti-Covid, reale. Unde apar diferențele
Ministerul Sănătății a avut, miercuri, prima reacție după publicarea raportului Comitetului Național de Vaccinare (CNCAV) privind reacțiile adverse raportate în urma administrării serurilor anti-Covid în România. Și în acest raport ni se însă vorbește despre afecțiuni grave!
Documentul a venit în urmă cu scurt timp de la Ministerul Sănătății condus de Alexandru Rafila și cuprinde o serie de raportări în ceea ce privește imunizarea cu serurile anti-Covid în țara noastră, și iată că vorbim și aici despre reacții adverese.
Potrivit documentului menționat, cele mai multe dintre ele au fost raportate la vaccinul Astra Zeneca, respectiv 6.171 de cazuri. Pe de altă parte, vedem că au fost administrate peste 852.310 de doze de la Astra Zeneca.
La Moderna vedem, de asemenea, că au fost înregistrate peste 2.272 de reacții adverse, în timp ce numărul de doze de vaccin administrate a ajuns la 959.725.
Perioada de timp nu corespunde însă cu cea din raportul CNCAV. Mai exact, în cazul documentului remis de MS observăm că se face referire la perioada cuprinsă între data de 27.12.2020 și 2.01.2021.
O altă diferență remarcată între cele două rapoarte vizează cazurile de miocardită. Astfel, în raportul MS se vorbește despre 15 astfel de cazuri, în timp ce în raportul CNCAV apar doar 10 cazuri de miocardită.
De asemenea, MS vorbește despre 14 cazuri de tromboză postvaccinală și 12 cazuri de șoc anafilactic postvaccinal.
Ministrul Alexandru Rafila nu a putut fi contactat de Realitatea PLUS pentru a explica situația. Reprezentanți ai ministerului au trnsmis că acesta se află la ședința de Guvern de la Palatul Victoria, care are loc chiar în aceste momente.
În depozitele din România există în continuare 7 milioane de doze din primele variante de seruri, plus încă 3 milioane împotriva Omicron.