MENIU

Doctorița acuzată că a luat șpagă de la aproape 300 de bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare

Fosta șefă a Secției Oncologie a Spitalului din Suceava, acuzată că a luat mită de la circa 300 de bolnavi de cancer, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare. Decizia Curții de Apel Suceava este definitivă. Sentința dată de instanța inferioară era mai mică și cu  suspendare. Potrivit referatului, medicul ar fi ajuns chiar să amâne anumite intervenții până primea sumele solicitate ca mită.

„Majorează cuantumul pedepsei de la 2 ani şi 6 luni închisoare la 3 ani închisoare, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie. Modifică continutul pedepsei complementare şi pedepsei accesorii prevăzute de art.66 lit. g C.pen. aplicate inculpatei în sensul că interzice inculpatei Ababneh Dumitrovici Anca dreptul de a exercita profesia de medic pe durata stabilită de prima instanţă”, se arată în soluția pe scurt, publicată luni după-amiază pe portalul Curții de Apel Suceava.

În primă instanță, Tribunalul Suceava a decis, în luna aprilie, condamnarea ei la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare.

Sentința a fost contestată de ambele părți, dar judecătorii Curții de Apel Suceava au dat câștig de cauză procurorilor.

Șefa de la Oncologie avea o "fabrică de spăgi"

Șefa secției Oncologie a Spitalului Județean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată preventiv în ianuarie anul trecut, după ce familia unui bolnav de cancer a reclamat la Parchet că doctorița a întârziat tratamentul unui pacient pentru că a așteptat mită.

Acuzații scandaloase: Șefa secției de oncologie din Suceava a pus un pacient să se împrumute pentru a-i da șpagă

Șefa de la Oncologie din Spitalul Județean Suceava, arestată preventiv pentru 30 de zile - SCHEMA prin care lua bani de la bolnavii de cancer