MENIU

Doar în România se poate. Învăţătoare condamnată pentru că a bătut o elevă, din nou, la clasă

O învățătoare din Brăila a fost condamnată penal pentru că a bătut o elevă de 10 ani, în sala de clasă. Învățătoarea de 38 de ani a lovit-o puternic pe fată, bănuinud-o că i-ar fi furat un parfum, deși eleva a susținut că sticluța îi fusese pusă în ghiozdan de un alt coleg.

Ș. C., o învățătoare care predă la Școala Generală „Ștefan Negrea“ din satul brăilean Scorțaru Vechi, comuna Tudor Vladimirescu, a fost condamnată de Judecătoria Brăila, în primă instanță, la o pedeapsă de 1.500 lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, potrivit adevarul.ro. Asta pentru că, în iunie 2015, a bătut în incinta școlii o elevă în vârstă de 10 ani.

Prin aceeași sentință, magistrații Judecătoriei Brăila o obligă pe învățătoare să urmeze tratament medical de specialitate până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, așa cum a recomandat Comisia medico-legală.

Pe parcursul urmăririi penale, Ș. C. a fost supusă unei expertize medico-legale care a evidențiat faptul că suferă de o afecțiune psihică. De altfel, aceasta se află în evidențele Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” din Brăila de circa 7 ani.

În anul școlar 2014 - 2015, femeia, în calitate de institutor-învățător, a predat la clasele a III-a și a IV-a ale școlii din satul Scorțaru Vechi, având-o ca elevă și pe C.V.M., în vârstă de 10 ani. În dosarul întocmit de procurori se precizează: “La data de 18 iunie 2015, inculpata și-a lăsat poșeta pe catedră și s-a deplasat în cancelarie, în vederea desfășurării unor activități specifice pentru încheierea mediilor elevilor. În acest timp, în sala de curs, elevii din clasa a IV-a desfășurau ora de muzică cu instructorul de muzică”.

Învăţătoarea s-a întors în sala de curs în jurul orei 12.20, pentru a-și lua poșeta pe care o lăsase pe catedră. Constatând că-i lipsește sticluța cu parfum, învățătoarea a întrebat elevii și astfel a aflat că parfumul s-ar afla în ghiozdanul elevei C.V.M.

“În continuare, inculpata a căutat respectiva sticluță în geanta persoanei vătămate, găsind-o acolo și, într-un exces de furie, a tras-o de păr, aplicându-i, totodată, persoanei vătămate, două lovituri cu palma peste față și cap. Observând că minora C.V.M. este lovită, martorul S.C. (instructorul de muzică - n.n.) a intervenit pentru a stopa agresiunea, după care a condus-o pe minoră la domiciliu, relatându-le părinților cele întâmplate”, a precizat procurorul de caz.

Eleva agresată a susținut tot timpul că sticluța cu parfum îi fusese pusă în ghiozdan de un alt coleg, în timp ce ea era ieșită din clasă. Polițiștii care au anchetat cazul nu au reușit să stabilească cu exactitate cine i-a sustras profesoarei parfumul din poșetă.

Ș. C. continuă să predea la școala din Scorțaru Vechi. Directorul acestei instituții de învățământ, Doina Coteț, a declarat că, potrivit sentinței emise de Judecătoria Brăila, învățătoarea își poate continua activitatea, însă la prima abatere va trebui exclusă din sistem. De asemenea, judecătorii au stabilit ca boala de care suferă învățătoarea să nu fie făcută publică.

Mai multe articole despre:
Brăila învăţătoare boală psihică