MENIU

Doamna Maria din București, felicitată la împlinirea a 100 de ani - Ce secret le transmite tinerilor din ziua de astăzi: "Orice rang ai avea, să faci asta..."

Maria Șerb

Cel mai important lucru în viață este să-ți păstrezi modestia! Este mesajul unei pensionare din Capitală care a împlinit 100 de ani. După un secol de viață, doamna Maria îi îndeamnă pe oameni să se bucure de fiecare clipă și să nu renunțe la lucrurile care le aduce fericire. Femeia spune că.. sportul este secretul unei bătrâneți liniștite. 

Maria Șerb s-a născut în urmă cu un secol la Sinaia. Acolo a locuit până la vârsta de 15 de ani, moment în care s-a mutat la Sibiu pentru studii. A urmat liceul militar, iar în cel de-al Doilea Război Mondial, doamna Maria a fost voluntar pe front și i-a îngrijit pe cei răniți. De ziua ei, a fost decorată de reprezentanții Primăriei Sectorului cinci.
 
"Am fost pe front mult. Am fost în Transnistria, de-o parte erau nemții, de-o parte eram românii. Regina Maria era atât de caldă. de delicată. venea la biserica, nu voia garda", povestește pensionară.
 
Secretul pentru a ajunge la această vârstă este sportul.
 
"Pe munte am fost cu soțul meu peste tot. Și el era vânător de munte și tatăl meu, eram obișnuiți cu munții și parcă ne simțeam mai în siguranță sus pe creste. E așa de frumos să călătorești pe munte. Am călătorit și în toată Europa și ne-au primit frumos peste tot", mai povestește doamna Maria.

Mai multe articole despre:
100 de ani maria serb