MENIU

"Doamna Dăncilă, ce v-a spus domnul Dragnea?" Întrebarea interzisă în Parlament

Viorica Dancila

Președintele USR Dan Barna reclamă faptul că Liviu Dragnea nu a lăsat-o pe Viorica Dăncilă să răspundă la întrebări în Parlament, unde a citit o prezentare triumfalistă care nu are legătură cu realitatea.

Este pentru a doua oară când PSD interzice unui membru al Executivului, după ministrul Economiei Andrușcă, să răspundă la întrebări "ca să nu se vadă cât de incompetenți sunt guvernanții PSD", spune Dan Barna.

Dacă România și-ar depune candidatura la Uniunea Europeană azi, sub domnia lui Liviu Dragnea, nu am mai fi primiți, arată liderul USR.

"Cu greu ne mai putem numi o țară democratică atunci când PSD impune o dictatură a majorității în Parlament, când prin modificările la Codul de Procedură Penală pune în pericol viața cetățenilor obișnuiți", explică Barna.

Potrivit acestuia, suntem depăşiţi de o asemenea responsabilitate şi România va rămâne în istorie cu acest guvern dezastruos şi cu această majoritate parlamentară care depăşeşte "orice limită a indecenţei, iresponsabilităţii şi incompetenţei".

"Îi adresez Vioricăi Dăncilă întrebarea aici pentru că Liviu Dragnea nu i-a dat voie să răspundă în plenul Parlamentului curiozităților legitime ale opoziției în legătură cu pregătirea președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Este pentru a doua oară când PSD interzice unui membru al Executivului, după ministrul Economiei Andrușcă, să răspundă la întrebări ca să nu se vadă cât de incompetenți sunt guvernanții PSD.

Ni s-a spus că așa e procedura și că prim-ministrul ne-a făcut doar o prezentare.

Ce ne-a spus doamna Dăncilă astăzi, de fapt, este că NU suntem pregătiţi pe niciun palier pentru o asemenea responsabilitate precum Preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Aş fi rugat-o insistent pe doamna Dăncilă să ne contrazică, să ne spună că greşim când criticăm că nu avem experţi pregătiţi pentru poziții de Președinte sau Vice-Președinte în comitetele de specialitate și grupurile de lucru ale Consiliului. Aş fi fost cel mai bucuros să o văd pe doamna Prim-ministru că ne arată că greşim şi ne prezintă calendarul şi bugetul pentru acest "proiect de ţară", aşa cum îl numeau cu emfază anul trecut miniştrii însărcinaţi cu pregătirea Preşedinţiei la Consiliul UE.

Ce am primit însă rămâne aceeaşi prostire pe faţă.

Deja e mult prea clar că suntem depăşiţi de o asemenea responsabilitate şi că România va rămâne în istorie cu acest guvern dezastruos şi cu această majoritate parlamentară care depăşeşte orice limită a indecenţei, iresponsabilităţii şi incompetenţei.

Aș fi dorit să-i spun Vioricăi Dăncilă că România nu mai respectă Tratatul de aderare la Uniunea Europeană, care ne cere o justiție independentă și nici măcar criteriile de aderare la Uniunea Europeană. Dacă România și-ar depune candidatura la Uniunea Europeană azi, sub domnia lui Liviu Dragnea, nu am mai fi primiți. Cu greu ne mai putem numi o țară democratică atunci când PSD impune o dictatură a majorității în Parlament, când prin modificările la Codul de Procedură Penală pune în pericol viața cetățenilor obișnuiți.

Parcă văd că în 2019, câștigul strategic al României din exercitarea Președinției Consiliului UE se va reduce la a-l plimba triumfal pe Liviu Dragnea pe la nişte reuniuni făcute pe genunchi".

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Viorica Dăncilă