MENIU

DNA, un nou dosar pentru despăgubirile ANRP: Fostul deputat Theodor Nicolescu, audiat

Fostul deputat Theodor Nicolescu a ajuns, joi dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, acolo unde este audiat într-un nou dosar care vizează despăgubirile ANRP. Totodată, în fața procurorilor a ajuns și Ingrid Popa Mocanu, fosta consilieră a lui Gabriel Oprea și fost vicepreședinte ANRP. 

Aceasta a făcut declarații la sediul DNA, susținând că este acuzată de abuz în serviciu, dar că nu-i cunoaște pe oamenii pe care i-a despăgubit. 

"În total valora, în anul 2008, 2 milioane de euro în centrul Bucureștiului. Să vă spun cum se fac aceste dosare. S-au ales suprafețele cele mai mari sau cel mai bine plasate și au început să aducă niște indivizi să spună ‘uitați ce prețuri am găsit la cartea funciară’. M-am săturat să aud la TV că sunt o mafioată. Nu îi cuoșteam pe acești oameni, nu cunosc pe nimeni. Abuz în serviciu, cică, cu folos pentru altul, că l-am îmbogățit eu pe unul pe care nici nu-l cunoșteam", a spus Ingrid Mocanu.

Tot joi sunt așteptați la audieri Ingrid Zaarour, fost președinte al ANRP, dar și alți foști membri din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Fostul deputat Theodor Nicolescu mai este imiplicat într-un dosar de corupție, care vizează tot despăgubiri ANRP, fiind judecat pentru abuz în serviciu după ce l-ar fi despăgubit ilegal pe Horia Simu.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în acest caz, în 2015, pe Horia Simu, Foștii deputați marko Attilla și Theodor Nicolescu, alături de alte cinci persoane, pentru despăgubirea ilegală în cazul unui teren de peste 97.000 de metri pătrați, la un preț supraevaluat cu 70 de milioane de euro. 

Mai multe articole despre:
despăgubiri ANRP Theodor Nicolescu