MENIU

DNA, operațiune-fulger: 108 percheziții la spital și poliție - mită dată de șoferi beți pentru spălarea unor dosare de alcoolemie 

DNA, operațiune-fulger: 108 percheziții la spital și poliție

Peste 100 de percheziții sunt în desfășurare, la această oră, la Spitalul Județean din Rădăuți și la Colegiul Tehnic Rădăuți, într-un caz privind suspiciuni de corupție. Potrivit unor surse, vizați sunt mai mulți medici care ar fi primit mită, dar și polițiști care ar fi lucrat la spălarea dosarelor de alcoolemie.

Percheziții, la această oră, la Spitalul din Rădăuți, Inspectoratul de Poliție Suceava, Colegiul Tehnic Rădăuți și la domiciliile mai multor persoane. Vizate sunt 108 adrese. Vizați de descinderile DNA sunt medici acuzați de luare de mită, dar și mai mulți funcționari care ar fi favorizat și ajutat să scape de pedeapsă mai mulți șoferi prinși băuți la volan. 

Ce anunță Direcția Națională Anticorupție - dosar cu miză uriașă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2023-2024, informează Direcția, într-un comunicat. 

Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 108 locații situate pe raza județului Suceava, reprezentând trei instituții publice, două sedii ale unor persoane juridice de drept privat și 82 de domicilii ale unor persoane fizice.

Mită la Spitalul din Rădăuți

Potrivit unor surse, sunt suspiciuni că mai mulți medici de la spital ar fi luat mită pentru angajarea unor brancardieri sau infirmieri în cadrul unității spitalicești, dar și de la pacienți pentru intervenții medicale. 

Inspectoratul de Poliție Suceava, în centrul unui scandal uriaș 

La Inspectoratul de poliție vizat de procurorii DNA este un agent suspectat că ar fi luat mită pentru a rezolva mai multe dosare de alcoolemie. 

Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2023-2024.

Mai multe articole despre: