MENIU

DNA: Laura Codruța Kovesi nu este și nu a fost vreodată cadru didactic la SNSPA

Direcția Naționala Anticorupție (DNA) a transmis o precizare în legătură cu informațiile vehiculate în mass media, potrivit cărora procurorul șef al instituției, Laura Codruța Kovesi, ar fi cadru didactic invitat al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

DNA a informat miercuri, 20 ianuarie, că “Laura Codruța Kovesi nu este și nu a fost vreodată cadru didactic invitat ori cu normă întreagă sau parțială la SNSPA, nu a predat niciun curs și nu a ținut nicio prezentare/prelegere la acea instituție”.

Astfel, potrivit comunicatului, Kovesi nu a încasat niciun fel de drepturi bănești de la Școala Naționale de Studii Politice și Administrative.

În mass media au apărut informații potrivit cărora procurorul șef al DNA ține un curs de „Drepturile fundamentale la transparență și bună administrare - instrumente și mecanisme de garantare” în cadrul Masterului de Integritate Publică și Politici Anticorupție, de la Facultatea de Administrație Publică a SNSPA.

“În urma unei sumare verificări a paginii de internet a Facultății de Administrație Publică (www.administratiepublica.eu) a rezultat că respectiva informație, total falsă, figura într-adevăr, pe pagina de Internet la instituției, până în dimineața zilei de 20 ianuarie 2016, când a fost retrasă de pe pagină”, se mai arată în comunicat.