MENIU

DNA încearcă să-l ţină după gratii pe Mihai Stoica. Care este motivarea

<p>Meme Stoica </p>

Judecătorul care a avizat eliberarea lui Mihai Stoica este criticat de DNA. Procurorii spun că magistratul nu a luat nicio măsură pentru a vedea dacă lucrările au fost scrise de către deţinut şi dacă sunt sau nu ştiinţifice. Este principalul argument prin care DNA încearcă să-l menţină după gratii pe fostul manager de la Steaua.

Procurorii DNA sunt nemulţumiţi că judecătorul de la instanţa din sectorul 4 al Capitalei care a avizat în decembrie 2015 eliberarea lui Mihai Stoica a făcut-o fără să verifice caracterul ştiinţific al cărţilor scrise de acesta. Lucrările i-au adus fostului om de fotbal 120 de zile de libertate.

"(...) judecătorul nu se poate prevala de faptul că nu are posibilitatea de a analiza caracterul ştiinţific al unei lucrări, ci ar trebui să dispună adminstrarea oricăror mijloace de probă considerate necesare pentru a putea să constate în mod real, dacă lucrările au caracter ştiinţific şi au fost elaborate de petent."


... critică procurorii. În context este invocat şi scandalul actual privind sciitorii din penitenciare. Anchetatorii anticorupţie amintesc recordul înregistrat în 2015, când după gratii au fost redactate 340 de lucrări aşa numite ştiinţifice, în perioade extrem de scurte, iar protagoniştii, înainte să fie încarceraţi, nu scriseseră nici măcar un mărunt studiu ştiinţific.

Acuzarea mai susţine că timpul petrecut după gratii, aproape doi ani, nu este suficient pentru reeducarea lui Mihai Stoica. Fostul manager al echipei Steaua a fost încarcerat pentru 3 ani şi jumătate în dosarul transferurilor ilegale. În detenţie, Stoica a scris patru cărţi. Una dintre lucrările presupus ştiinţifice, potrivit jurnaliştilor de la GSP, este plină de emoticoane specifice discuţiilor pe site-urile de socializare.

Mai multe articole despre:
DNA cărţi eliberare Meme Stoica