MENIU

Dosarul MICROSOFT: Cocoș a încercat să ascundă mita prin chitanțe antedatate și un împrumut fictiv

Omul de afaceri, Dorin Cocoș, a încercat să ascundă o parte din banii primiți în dosarul Microsoft prin încheierea unui contract fictiv de împrumut și prin semnarea unor chitanțe antedatate, se arată în referatul Direcției Naționale Anticorupție, informează Agerpres.

Mai exact, specifică procurorii, în primăvara anului 2009 a avut loc o întrevedere între Dorin Cocoș, primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, fostul ministru Gabriel Sandu și alte persoane pentru a se discuta chestiuni legate de posibilitățile pe care le avea Ministerul Comunicațiilor la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers, pentru asigurarea în continuare a licențelor Microsoft. Mai departe, pentru ca asocierea de firme, avându-l drept lider pe D-CON.NET AG, să câștige licitația, Dorin Cocoș a pretins de la o persoană suma de 9 milioane euro, precum și bani pentru ceilalți doi oficiali, după cum urmează: Gabriel Sandu — 2.700.000 euro și 1.800.000 euro, Gheorghe Ștefan — 4.000.000 euro. Totodată, în luna decembrie 2011, Dorin Cocoș a mai primit de la aceeași persoană suma de 500.000 de euro.

Ulterior, în septembrie 2014, când au apărut în presă primele informații despre demararea anchetei în dosarul Microsoft, Dorin Cocoș i-a solicitat persoanei de la care primise banii să semneze 21 de chitanțe, prin care să ateste în mod nereal că i-a fost restituită suma de 210.000 euro. Însă, anchetatorii au descoperit că acele chitanțele erau antedatate și atestau în mod nereal faptul că persoana ar fi primit de la Dorin Cocoș, la anumite intervale de timp, mai multe sume de bani.

În referatul trimis în instanță, procurorii au adus ca probe declarații ale unor martori-denunțători, precum și interceptarea unor convorbiri purtate între inculpați.

 

Mai multe pe Agerpres.

Mai multe articole despre:
DNA mită chitanţe Dorin Cocoş împrumut fictiv