MENIU

AVERTISMENT fără precedent pentru Occident. Medvedev: "Este întotdeauna un joc de șah cu MOARTEA". Ce spune despre arsenalul nuclear al Rusiei

Dmitri Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a acuzat Occidentul că „joacă șah cu moartea” prin sprijinul oferit Ucrainei, precizând că țările vestice încearcă să profite de conflict pentru a împinge Rusia către „o nouă rundă de dezintegrare”.

Medvedev, care deține în prezent funcția de  vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a acuzat țările occidentale că încearcă să profite de conflict pentru a împinge Rusia către „o nouă rundă de dezintegrare”, relatează HotNews.ro, care citează The Guardian.

„Să facă totul pentru ca instituțiile de stat ale Rusiei să nu mai funcționeze. Pentru a priva țara de o guvernare eficientă, așa cum era în 1991. Și, în consecință, eliminarea Rusiei din domeniul politic”, a afirmat oficialul de la Moscova, într-o postare pe Vkontake, cea mai mare rețea de socializare a Rusiei.

El a adăugat că „astfel de încercări sunt într-adevăr extrem de periculoase”, deoarece „ignoră o simplă axiomă: dezintegrarea violentă a unei puteri nucleare este întotdeauna un joc de șah cu moartea”. Mai mult, Medvedev a descris arsenalul nuclear al Rusiei drept „cea mai bună garanție a conservării Marii Rusii”.

Medvedev face referire în postarea sa la momentul de dinaintea dizolvării oficiale a URSS în 1992, fix în ziua în care ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, este înmormântat, și pe care rușii îl învinuiesc pentru colapsul Uniunii Sovietice prin reformele sale. Vladimir Putin însuși a numit colapsul Uniunii Sovietice o „catastrofă geopolitică”, mai arată sursa citată.