MENIU

Djokovic, campion la Wimbledon după un "maraton" cu Federer. Thriller în setul decisiv: 13-12

<p>Finală maraton Federer - Djokovic</p>
<p>Finală maraton Federer - Djokovic</p>
<p>Finală maraton Federer - Djokovic</p>

Final epocal al turneului de la Wimbledon, ediția 2019. După victoria istorică a Simonei Halep de sâmbătă, finala de la masculin dintre Roger Federer și Novak Djokovic s-a transformat într-un thriller de infarct. Scorul a ajuns 12-12 în setul decisiv și pentru prima dată în istoria tenisului s-a jucat un tie-break în decisiv. Djokovic, care salvase două mingi de meci, s-a impus în final cu 7-3 și a câștigat al 5-lea titlu la Wimbledon și al 16 din carieră. Nu a mai avut puterea să se bucure după ultima minge.

Novak Djokovic (1 ATP, 32 de ani) și Roger Federer (3 ATP, 37 de ani) au făcut un meci epocal, duminică după-amiaza, în finala masculină de la Wimbledon.

Tensiunea a atins cote maxime, niciunul dintre cei doi mari jucători nu a vrut să cedeze în ciuda faptului că meciul s-a întins pe 5 ore.

Scorul a fost: Novak Djokovic - Roger Federer 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 12-12. S-a jucat tie-break în premieră într-o finală, în setul decisiv și Djokovic a câștigat cu 7-3.

Djokovic a salvat două mingi de meci ale elvețianului la scorul de 7-8 în setul al cincilea. Primele patru seturi cei doi au mers umăr la umăr, iar în decisiv lucrurile au stat la fel.

Simona Halep a aflat cu cine dansează la balul de la închiderea Wimbledonului. Tradiția de la Wimbledon spune că cei doi castigatori, de la masculin si feminin, vor dansa împreună în seara balului de după turneu.

Sârbul Novak Djokovic și elevețianul Roger Federer s-au întâlnit în marea finală de la Wimbledon. Cei doi disputat al 48-lea meci direct, sârbul având 25 de victorii.

Nole și Roger reeditează finalele din 2014 și 2015, ambele câștigate de sârb. Djokovic este câștigătorul din 2018 al turneului de la Wimbledon, în timp ce Federer are 8 titluri pe iarba londoneză, ultimul în 2017.

Marii rivali Federer și Nadal, meci senzațional la Wimbledon. Cine a ajuns în marea finală

Mai multe articole despre:
Roger Federer Novak Djokovic