MENIU

Distracție la munte, medicii avertizează: Măsurile trebuie respectate chiar și în aer liber. Următoarea perioadă e crucială

Imagine de arhivă

În stațiunile de pe Valea Prahovei continuă distracția, turiștii se bucură de a doua zi din minivacanța de 1 Decembrie. Pensiunile sunt ocupate în proporție de 90%, iar pârtiile au fost deschise. Și terasele din stațiuni sunt arhipline, asta în condițiile în care, în mai multe zone din țară măsurile de carantină se extind. Medicii îi avertizează însă pe turiști că aceste patru zile sunt cruciale, trebuie să respecte restricțiile, altfel va fi dezastru în spitale de Crăciun. 

"Minivacanta este binevenita. Trebuie sa ne relaxam, mai ales ca ne aflam intr-o perioada de mare incarcatura psihica. Cred ca putem respecta regulile. Avem o experienta bogata din trecut, stim ce avem de facut", a afirmat Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balș din Capitală.

Medicul a avertizat, insa ca masurile de protectie cum sunt purtarea mastii si pastrarea distantarii sociale trebuie respectate in continuare, chiar si in aer liber.

"Avand in vedere ca e o transmitre accelerata la nivelul populatiei, masca trebuie purtata schiar si in aer liber pentru ca si acolo se poate intampla sa ne ne infectam. Daca vrem sa ne bucram de minivacanta, trebuie sa respectam masurile", a mai spus Marinescu. 

Mesajul vine si in contextul in care Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi si trebuie evitata infectarea cu COVID-19, precum si riscul supraaglomerarii spitalelor.

"Pana sa ajungem la Craciun, vedem ca in fiecare zi avem infectari. Trebuie sa ramenem prudenti, sa nu ne facem planuri pentru ca lucrurile se pot schimba, sa alegm destinatii aproape de noi (pentru vacanta de Craciun - n.r.) si sa asteptam in liniste sa vedem ce se va intampla", a mai spus medicul.

Mai multe articole despre:
adrian marinescu avertsiment medici craciun