Dispozitive medicale, luate de la cadavre și montate pacienților. Doctorul Dan Tesloianu, reținut: 238 de acte de abuz în serviciu
Apar informații noi în cazul medicilor cercetați pentru că preluau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților, la jumătate de preț. Doctorul Nicolae Dan Tesloianu, de la Spitalul Sf.Spiridon, din Iasi, a fost reținut, noaptea trecută, de procuorii Parchetului General. Medicul va fi propus astăzi la Tribunalul București pentru arestare preventivă. Asupra sa au fost reținute 238 de acte de abuz în serviciu.
Au apărut primele rețineri în cazul medicilor acuzați că au luat stenturi de pe cadavre și le-au montat pacienților după ce le-au perceput sume între 2.000 și 3.000 de euro. Doctorul Nicolae Dan Tesloianu de la Spitalul Sfântul Spiridon, din Iași, a fost reținut, noaptea trecută, de procurorii Parchetului General și va fi propus pentru arestare preventivă.
Au fost identificați 238 de pacienți cărora viața le-ar fi putut fi pusă în pericol după ce medicii le dădeau medicamente pentru a le încetini bătăile inimii pentru a-i convinge că au nevoie de aceste aparate.
Dan Tesloianu, unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi din Iași
Dan Tesloianu este unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi din Iași. Conform Ziarul de Iași, el este principalul vizat de ancheta procurorilor privind refolosirea unor dispozitive medicale prelevate de la pacienți decedați. Tesloianu activează la Spitalul Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” și nu este la prima confruntare cu procurorii.
În 2011, a fost acuzat de luare de mită în formă continuată, înşelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals. Dosarul a fost închis, în 2015.
Tesloianu se plângea de numărul pacienților
Doctorul Dan Tesloianu vorbea despre cât de mare este solicitarea pentru implantarea dispozitivelor intracardice, într-un interviu pentru Ziarul de Iași, în 2019.
Medicul spunea că zilnic sunt programați 12 pacienți, că se ajunge la 80 de proceduri de implantare a dispozitivelor intracardiace pe lună și că în primele 6 luni din 2019 au fost realizate 450 de astfel de operații.
Această intervenție chirurgicală se realizează în Iași doar la Clinica de Cardiologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” și la Institutul de Boli Cardiovasculare. „Pacienţii trebuie să înţeleagă că viaţa cu aceste dispozitive «salvatoare de viaţă» nu este doar «lapte şi miere».