MENIU

Disponibilizări la stat. Angajații unei mari companii, amenințați de restructurări - Anunțul ministrului Digitalizării

Disponibilizări la stat

Ministrul interimar al Digitalizării, Tanczos Barna, a dat asigurări că sunt bani pentru plata salariilor angajaților Poștei Române, dar a anunțat că o parte dintre aceștia vor fi disponibilizați în cadrul planului de restructurare a companiei. 

”Sunt bani, cu siguranţă fondul de salarii este asigurat. La Poşta Română se discută despre o reorganizare, o reformă instituţională care va fi pusă în practică de conducerea  executivă. Fondul de salarii este asigurat, poştaşii îşi vor primi salariile”, a declarat ministrul, luni, la finalul şedinţei de Guvern.

Tanczos Barna nu a făcut public un număr al angajaților care vor fi disponibilizați, precizând că cei de la conducerea companiei vor decide și vor da detalii. 

”Este o analiză, nu s-a luat o decizie finală. Există un plan de restructurare, decizia finală cu privire la disponibilizări nu s-a luat. O să primim un număr de personal care va fi disponibilizat, aştept o cifră de la conducerea executivă. Cel mai important este ca Poşta Română să fie o companie care  se reorganizează şi este suficient de flexibilă ca să răspundă la nevoile pieţei”, a adăugat ministrul.

Anul trecut, Poșta Română a raportat o cifră de afaceri de 1,37 miliarde de lei. În 2021, conducerea companiei estimează că se va depăși pragul de 1,4 miliarde. 

Poşta Română este deţinută de statul român - în proporţie de 93,52% şi de Fondul Proprietatea - în proporţie de 6,48%.