MENIU

Discuții CRUCIALE în Turcia privind soarta războiului ruso-ucrainean: ce au convenit Kuleba și Cavusoglu în cadrul întrevederii din Antalya

Întrevedere Dmitri Kuleba-Mevlut Cavusoglu, Turcia / Twitter Mevlut Cavusoglu

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, a purtat, astăzi, discuții cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, în cadrul vizitei sale de lucru la Antalya. În cadrul discuțiilor purtate, Kuleba și Cavusoglu au convenit asupra măsurilor pentru a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei, relatează serviciul de presă al Ministerului de Externe ucrainean, într-o postare pe Facebook, potrivit Ukrinform.

Potrivit sursei citate, Kuleba l-a informat pe omologul său turc despre situația actuală privind invazia rusă a Ucrainei, crimele de război și bombardarea obiectelor civile din orașele ucrainene de către armata rusă, ucigând civili, inclusiv copii.

Ambii miniștri au discutat pașii pentru a pune capăt ostilităților și războiului Rusiei pe teritoriul ucrainean. În acest context, Kuleba i-a mulțumit lui Cavusoglu pentru inițiativa de a organiza o întâlnire cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, pe teritoriul Turciei, în Antalya.

Kuleba a subliniat trei aspecte cheie asupra cărora va insista la întâlnirea trilaterală cu Lavrov. Acestea includ  încetarea imediată a focului, îmbunătățirea situației umanitare în orașele puternic lovite de ofensiva rusă - Mariupol, Harkov, Sumy, Volnovakha - precum și alte orașe ucrainene și retragerea trupelor ruse din Ucraina.

De aesmenea, ministrul ucrainean a cerut Turciei să continue să lucreze cu Moscova pentru a opri vărsarea de sânge din Ucraina.

Reamintim că o întâlnire trilaterală între miniștrii de externe ai Ucrainei, Turciei și Rusiei are loc chiar la această oră în cadrul Forumului Diplomației Antalya pe 10 martie.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începutul invaziei Ucrainei. Trupele ruse au bombardat și au distrus infrastructura cheie, zonele rezidențiale ale orașelor și satelor ucrainene folosind artilerie, MLRS și rachete balistice.

Mai multe articole despre:
ucraina dmitri kuleba turcia antalya mevlut cavusoglu