MENIU

Discovery Campus la Timişoara

200 de autori de filme documentare şi directori de programe din toată lumea s-au adunat la Timişoara. Toţi au adus la Discovery Campus filme documentare de ultimă oră. Printre ele şi un controversat documentar despre moartea prinţesei Diana.

Printre numele mari de la Discovery Campus se numără şi regizorul Pepe Danquart, premiat cu Oscar în 1994 pentru scurt-metrajul „Short Black”. Regizorii români de film documentar care participă la Discovery Campus susţin că evenimentul este binevenit pentru producătorii autohtoni care au astfel şansa să descopere lucruri noi despre filmul documentar de la specialişti de primă mână.

"Eu cred că românii nu trebuie să aibă complexe, sunt profesionişti destul de buni aici. Problema este că noi trebuie să învăţăm mai mult cum să ne vindem subiectele şi cum să le dăm un aspect care, din punct de vedere al cererii de pe piaţa internaţională, să nu ridice probleme", a spus Florin Iepan, documentarist şi coordonatorul local Discovery Campus.

Participanţii la eveniment sunt afiliaţi la cele mai importante instituţii şi posturi de televiziune care susţin producţia de film documentar în lume, cum ar fi Discovery Channel, Institutul Sundance, Channel 4, ARTE, ZDF, ORF sau HBO.
Mai multe articole despre:
documentar Discovery