MENIU

Directorul unei grădini zoologice a mâncat 4 animale pe care le avea în grijă. Alte 14 sunt dispărute fără urmă

În loc să fie îngrijite, caprele pigmee au ajuns în meniul grădinii zoologice

Directorul unei grădini zoologice din Mexic este acuzat de fapte reprobabile: în loc să aibă grijă de animalele din parc, acesta le-a sacrificat și le-a servit angajaților la petrecerea de sfârșit de an, deși animalele nu erau destinate consumului uman.

Potrivit poliției, Jose Ruben Nava Noriega a sacrificat patru dintre caprele pigmee care aparțineau grădinii zoologice din orașul Chilpancingo. Faptul că cele patru exemplare au ajuns în farfuriile invitaților a alertat autoritățile, care au avertizat asupra riscului pe care consumul de carne de la mai multe animale îl poate avea asupra sănătății.

„Acest lucru a pus în pericol sănătatea oamenilor, pentru că aceste animale nu sunt potrivite consumului uman”, a declarat Fernando Ruiz Gutierrez, directorul Departamentului de Mediu și Resurse Naturale din Mexic.

Înainte de petrecere, grădina zoologică avea 10 capre pigmee și 520 de animale din 89 de specii diferite.

Afacerile cu animale, o obișnuință a grădinii zoologice din Mexic

Directorul cu veleități gastronomice a fost demis din funcția sa de la Zoochilpan, după ce o căprioară a murit din cauza unor răni care nu au fost tratate corespunzător. În urma investigațiilor de după acest incident s-a constatat absența caprelor, dar și că Nava Noriega a vândut unor persoane private o zebră și patru vite Watusi.

Nava Noriega ar fi trebuit să primească în schimb trei căprioare roșii și câteva unelte și provizii, dar materialele nu au fost găsite niciodată, iar valoarea monetară a căprioarelor era prea mică pentru a fi un schimb echitabil, au adăugat oficialii, citați de publicația Insider.

Angel Almazan Juarez, secretarul pentru mediu și resurse naturale din Guerrero, a declarat, de asemenea, că departamentul său a descoperit că mai multe nașteri de animale nu au fost înregistrate la grădina zoologică și că aceasta a înregistrat în mod eronat moartea unor specimene.

În replică la acuzațiile care i se aduc, directorul gurmand a negat că a ordonat ca cele patru capre pigmee să fie gătite și a spus că departamentul de stat pentru mediu a lansat un război murdar împotriva sa. În plus, Noriega susține că i-a informat pe oficiali cu privire la toate tranzacțiile care au implicat animalele din administrarea sa.

Cu toate acestea, el a refuzat să prezinte documente privind tranzacțiile sau să dezvăluie cu cine a tranzacționat animalele, spunând că ar intra în conflict cu legea.

În videoclip, Nava Noriega a negat, de asemenea, că a ordonat ca cele patru capre pigmee să fie gătite.

Nava Noriega și departamentul de mediu și resurse naturale al statului Guerrero nu au răspuns deocamdată la solicitarea jurnaliștilor Insider, care le-au cerut un punct de vedere oficial.

Mai multe articole despre:
gradina zoologica animale capre pigmee Mexic