MENIU

Directorul Romgaz, urmărit penal de DNA. De ce fapte este acuzat

Procurorii DNA de la Târgu Mureș au dispus urmărirea penală a șefului Romgaz SA, Pantelimon Avram, pentru săvârșârșirea infracțiunilor de luare de mită și instigare la abuz în serviciu. Procurorii estimează că prejudiciul adus este de aproximativ 2.500.000 lei.  

Potrivit unui comunicat emis de Direcția Națională Anticorupție, Pantelimon Avram ar fi luat mită și ar fi instigat la abuz în serviciu. Totodată, în același dosar sunt urmăriți penal și directorul tehnic al Romgaz, Sergiu Banu și directorul adjung de producție al aceleiași companii, Ghorghe Matei, pentru abuz în serviciu.

”În cursul anului 2011, S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Tîrgu Mureș a organizat o licitație publică ce avea ca obiect implementarea proiectului ”Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locația Cojocna, jud. Cluj”, fiind declarată câștigătoare o asociere formată din trei societăți comerciale.

În acest context, suspectul Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tg. Mureș, a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele câștigătoare a licitației suma de 60.000 de euro pentru a accepta recepția unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire și în oferta tehnică anexă la contract.

De asemenea, suspectul Avram Pantelimon, în aceeași calitate, alături de ceilalți doi suspecți, în calitate și de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalitățile de recepție a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepția echipamentului menționat mai sus.

Procedând în această manieră, suspecții au creat un prejudiciu S.N.G.N. ROMGAZ SA de 2.620.250 lei, echivalent cu contravaloarea achitată pentru echipamentul respectiv”, se mai arată în comunicatul DNA.

Potrivit Agerpres, în luna martie a anului 2016, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Pantelimon Avram pentru comiterea aceleiași fapte pentru care este urmărit penal în prezent, adică abuz în serviciu.

Mai multe articole despre:
DNA urmărit penal seful romgaz