MENIU

Directorul Europol felicită Poliția Română pentru arestările de la ”Academia de Infractori”

Directorul Europol, Rob Wainwright, apreciază operațiunile derulate de Poliția Română în cazul jafurilor la magazine de bijuterii și ceasuri de lux din străinătate.

"Felicit Poliția Română pentru operațiunile internaționale de succes pe care le-a condus recent, care s-au încheiat cu arestarea a 14 infractori ieri. Această operație a implicat șapte alte țări din Europa", a spus Rob Wainwright, vineri, într-o declarație de presă.

El s-a arătat încântat că Europol a putut juca un rol major în facilitarea identificării extinderii rețelei infracționale în Europa. În opinia sa, această operațiune este un exemplu a felului în care delictul a devenit mai internațional, mai amenințător pentru societăți și a arătat că rețelele criminale operează în mai multe jurisdicții, profitând de abilitatea de a se mișca ușor și de internet.

În altă ordine de idei, Rob Wainwright a menționat că are nevoie de mai mulți ofițeri de poliție români la Europol, pentru că fac o treabă bună. Pe de altă parte, el a spus că a crescut cantitatea schimburilor de informații dintre autoritățile române și Europol.

"În fiecare zi la Europol vedem cât de sofisticate devin grupările infracționale și abilitatea lor de a fura miliarde de euro de la cetățeni, de a fura identitatea personală a oamenilor în milioane și milioane de cazuri", a declarat directorul Europol.

Mai multe articole despre:
bani decizii Poliţia Română directorul Europol