MENIU

Directorul DGASPC Sector 6, audiat în cazul copilului cu dizabilităţi legat de uşă de supraveghetori

Copil cu dizabilitati, legat de usa intr-un centru social.

Procurorii l-au audiat, miercuri, 22 iulie, pe Mariu Lăcătuş, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, în cazul copilului cu dizabilităţi legat de supraveghetori de uşa unui complex de servicii sociale din Capitală, caz prezentat de REALITATEA TV.

REALITATEA TV a prezentant, în data de 14 iulie, imagini şocante cu un copil cu dizabilităţi legat de îngrijitorii săi de uşa unui centru de servicii sociale din Sector 6.

În urma prezentării acestor imagini, procurorii au demarat o anchetă pentru a stabili cine este de vină pentru tratamentul rău la care a fost suspus minorul.

Anchetatorii au început, pe 14 iulie, urmărirea penală pentru fapte de rele tratamente aplicate minorului, lipsire de libertate în mod ilegal şi abuz în serviciu în acest caz şi urmează să decidă pe numele căror persoane vor extinde această măsură.

Marius Lăcătuş, directorul DGASPC Sector 6, s-a prezentat în faţa procurorilor pentru audieri, alături de el fiind chemaţi pentru declaraţii şi un şef din cadrul instituţiei pe care o conduce, dar şi directoarea centrului în care s-a întâmplat incidentul.

De asemenea, mai multe persoane din cadrul complexului de servicii speciale în care a fost legat de uşă copilul cu dizabilităţi s-au prezentat, în data de 14 iulie, la audieri.

Până în prezent, singura măsură luată în acest caz a fost desfacerea contractelor de muncă pentru trei îngrijitoare şi un asistent social, din cadrul complexului.