MENIU

Directorul Complexului Energetic Valea Jiului a demisionat după scandalul cu pontaje fictive

Managerul a invocat motive de sănătate

Directorul Complexului Energetic Valea Jiului și-a dat demisia după scandalul cu pontaje fictive. În Valea Jiului a ajuns și Corpul de control al Ministerului Energiei, iar directorul exploatării miniere Livezeni a fost reținut.

Eusebiu Durbacă, directorul general al Complexului Energetic Valea Jiului, și-a depus mandatul miercuri, după ce s-a aflat în ultimele săptămâni în centrul unei anchete a DIICOT, care vizează pontajele fictive la mai multe sucursale, concediile medicale false și angajările făcute în ultimele luni, potrivit Radio România Actualități.

Acesta a invocat însă motive de sănătate și chiar s-a internat la scurt timp după începerea anchetei.

Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Valea Jiului l-a desemnat pe Adrian Drăghina, director al Sucursalei Electrocentrale Paroșeni, pentru a asigura interimatul conducerii executive, până la organizarea unei noi selecții pentru ocuparea funcției de Director general.

În Valea Jiului a ajuns și corpul de control al Ministerului Energiei, iar directorul exploatării miniere Livezeni a fost reținut în acest dosar.

Ancheta, care nu a fost încă finalizată, a stabilit că mai mulți angajați se aflau la muncă în străinătate și erau pontați la unitatea minieră, ori figurau în concediu medical, dar nu sufereau de nici o afecțiune.