MENIU

Director din Ministerul Sănătăţii, arestat preventiv pentru luare de mită. A primit şi cosmetice

Ela Mihaela Udrea, director al Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii, ar fi primit, în biroul său de la minister, 2.000 lei şi mai multe produse farmaceutice de la şase persoane.

Update 20:00 Directoarea din Ministerul Sănătăţii Mihaela Ela Udrea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care este acuzată că a primit mită bani şi produse cosmetice de la mai multe persoane, chiar în biroul său din minister, pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, vineri seară, propunerea făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi au dispus arestarea preventivă a Mihaelei Ela Udrea pentru 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă, ci poate fi contestată de directorul Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada aprilie - august 2015, Mihaela Udrea a primit în biroul său de la Ministerul Sănătății bani și produse cosmetice de la șase persoane, pentru avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.

În același context, la 27 august, procurorii anticorupție au prins-o în flagrant, având asupra ei suma de 2.000 lei. Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite mai multe plicuri ce conțineau aproximativ 4.000 lei, dar și produse cosmetice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Mihaela Udrea urmează să fie prezentată, vineri, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.