MENIU

Director din CJ Sibiu reținut și alte patru persoane sub control judiciar, după perchezițiile DNA

Directoarea serviciului administrativ din Consiliul Județean (CJ) Sibiu, Ana Kraus, a fost reținută de DNA și alți patru angajați din instituție au fost puși sub control judiciar, au precizat marți surse judiciare.

Directoarea de la CJ Sibiu a fost reținută și ceilalți patru angajați se află sub control judiciar după descinderea de luni de la sediul instituției sibiene, scrie Agerpres.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins luni la sediul Consiliului Județean Sibiu și la lociunța fostului președinte al Consiliului Ioan Cindrea, într-un dosar care vizează fapte de corupție.

Perchezițiile DNA au vizat contracte de achiziții directe încheiate în mandatul lui Ioan Cindrea cu societăți comerciale favorizate de fostului președinte al CJ. Printre acestea se numără și firma ginerelui său.

Contractele care fac obiectul cercetărilor ar fi fost încheiate în perioada 2011-2013, respectiv 2014-2015, constând în achiziționarea unor servicii de monitorizare foto/video, de reparații și întreținere auto, precum și achiziții de material de întreținere/consumabile.

Potrivit procurorilor, aceste proceduri au fost derulate cu menționarea de date nereale în documentele justificative ale tranzacțiilor comerciale. DNA mai subliniază faptul că adaosul era, în unele cazuri, chiar și de 240,56%.

DNA cercetează în acest dosar fapte de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat ilegal soția la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.

Mai multe articole despre:
DNA control judiciar Consiliul Judeţean Sibiu