Directoarea de la grădiniţa groazei rămâne în libertate. Protestul părinţilor nu a fost aprobat
Directoarea de la grădiniţa groazei rămâne în libertate, spre indignarea părinţilor. Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia procurorilor și a decis menținerea ei sub control judiciar. Ioana Neagu este cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului după ce a fost filmată când agresa mai mulţi copii pe care îi avea în grijă. Sute de persoane au anunţat că vor protesta în centrul Capitalei față de violența din grădinițe, însă Primăria Municipiului Bucureşti nu a aprobat protestul, întrucât a fost anunţat pe 7 aprilie, nu cu trei zile înainte aşa cum prevede legea.
Ioana, Neagu, directoarea grădiniței particulare "Flipper Garden" din București, acuzată că ar fi agresat mai mulți copii, rămâne în libertate. Ea va fi cercetată sub control judiciar, informează Realitatea TV.
Sute de persoane au anunţat că vor protesta astăzi în centrul Capitalei față de violența din grădinițe, însă Primăria Municipiului Bucureşti nu a aprobat protestul, conform Asociaţiei Mame pentru Mame.
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că Ioana Neagu a agresat fizic trei copii - în vârstă de 1 an și 11 luni, 5, respectiv 6 ani -, care erau înscriși la grădinița unde era directoare. Ancheta în acest caz a fost demarată după ce în presă au apărut imagini cu directoarea care îi lovea pe cei mici.
Totodată, procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fiind efectuate verificări suplimentare privind modul de organizare și funcționare a grădiniței.
Protestul părinţilor nu a fost aprobat
"În urma deciziei Judecătoriei Sectorului 5 de a o lasă în libertate pe Ioana Neagu, filmată în timp ce bătea cu sălbăticie în mod repetat copiii lăsaţi de părinţi în grijă ei, în baza unei motivaţii fundamentate pe neconformităţi în raport cu Noul Cod Penal (în baza cărui se apreciază astăzi faptele Ioanei Neagu) precum şi cu practică judiciară a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în cursul zilei de Miercuri mai mulţi părinţi, bloggeri, jurnalişti, şi reprezentanţi ai societăţii civile şi-au exprimat în mediul online pe reţeua de socializare Facebook revoltă faţă de contextul eliberării Ioanei Neagu şi au început, în mod spontan, să se organizeze pentru un protest public masiv în care să îşi manifeste revoltă faţă de violenţa împotriva copiilor şi tolerarea ei de către autorităţi", afirmat reprezentanţii Asociaţiei.
Conform acestora, s-a notificat Primăria Municipiului Bucureşti, joi 7 Aprilie, la prima oră, despre organizarea acestui protest precizând locaţia, intervalul orar şi numărul estimat de participanţi şi solicitând Primairei să ia măsurile necesare pentru desfăşurarea în condiţii bune a protestului.
"În a doua parte a zilei de Joi 7 Aprilie, reprezentantul Asociaţiei Mame pentru Mame a luat act de faptul că, din pricina faptului că notificarea nu respectă prevederile articolului 7 din Legea Nr. 60/1991 privind adunările publice, în sensul că această nu a fost înregistrată la Primăria Municipiului Bucureşti, cu cel puţin 3 zile înainte de dată desfăşurării adunării publice, Primăria nu poate aprobă adunarea publică. Menţionăm că Primăria Bucureşti a propus o altă dată de desfăşurare pe care Asociaţia Mame pentru Mame, din motive obiective, nu a putut să o accepte", conform Asociaţiei.