MENIU

Diferențele esențiale dintre iPhone 14 și iPhone 15 – ce model să alegi (P)

Probabil că dacă ai deja un telefon vechi de câțiva ani simți nevoia să îl înlocuiești pentru că ai ajuns să îl încarci de câteva ori pe zi sau pur și simplu ai alte probleme cu el. Așa că, te-ai pus frumos să îți cauți un telefon nou cu care să nu mai ai probleme mult timp de acum înainte.

În cazul în care ești fan al telefoanelor de la Apple, mai mult ca sigur ești la curent și cu ultimele modele de telefoane lansate în ultimii doi ani. Adică modelele de iPhone 14 și iPhone 15, care la prima vedere seamănă, dar dacă te uiți puțin mai atent la cum arată și la specificații, vei vedea diferențele dintre ele.

Așa că, dacă ești în căutarea unui nou telefon de la Apple și vrei să-l schimbi pe cel care îți face numai probleme, în articolul de astăzi o să comparăm ultimele două modele de iPhone. Pentru că știm cum e când te lovește avalanșa aia de informații și nici nu știi ce e important și ce nu, o să îți spunem noi despre cele mai importante aspecte de care să ții cont.

Design și dimensiuni - ce e diferit și ce a rămas la fel

Dacă ești fan Apple, probabil că deja ești obișnuit ca de câțiva ani designul telefoanelor să fie asemănător, bine, doar cu mici modificări. Marginile sunt la fel de rotunjite, iar materialele premium sunt și ele prezente, la fel și poziția camerelor. Totuși, materialele folosite pentru carcase diferă.

În timp ce pe iPhone 14 carcasa este din sticlă și are o ramă din oțel inoxidabil, modelele de iPhone 15 au rame din aluminiu și o sticlă mai rezistentă pentru carcasă. Totuși, există foarte mici diferențe la modelele de iPhone 15 care au marginile ușor mai curbate, ceea ce înseamnă că telefonul o să stea mai bine în mână.

Fie că vorbim despre un iPhone 15 Pro Max sau un iPhone 14 Pro Max sau orice alte modele, ele sunt certificate IP68. Ce înseamnă asta? În traducere liberă, asta înseamnă că atât un iPhone 15 Pro Max sau orice alt model și orice model de iPhone 14 sunt rezistente la apă. Cel puțin așa promit cei de la Apple.

Display – ce a rămas la fel și ce s-a schimbat

Dacă la partea de design lucrurile au stat destul de simplu și diferențele se observau ușor, la partea de display, treaba nu stă chiar așa. Diferențele sunt destul de fine, așa că, uite câteva dintre ele.

Atât un iPhone 14, cât și un iPhone 15 au displayuri Super Retina XDR, dar rezoluțiile sunt puțin diferite. Un iPhone 15 are 2556 pe 1179 de pixeli, iar un iPhone 14 are 2532 pe 1170 de pixeli.

Cea mai notabilă diferență este prezența dynamic island-ului, de data asta pe toate modelele de iPhone 15. Dacă anul trecut doar modelele Pro de iPhone 14 aveau acest dynamic island, anul ăsta toate modelele de iPhone 15 îl au, așa că nu trebuie să îți iei un iPhone 15 Pro Max sau un 15 Pro pentru a te bucura de acest feature.

Baterie – ce s-a schimbat

Toată lumea își dorește un telefon cu o baterie puternică și care să reziste unei zile full de mesaje, taskuri, videoclipuri și diferite aplicații. Totuși, între modelele de iPhone 14 și iPhone 15 nu există diferențe atât de notabile când vine vorba de durata de viață a bateriei. Ambele modele promit că bateria telefonului va rezista unei zile întregi de utilizare.

Diferențele chiar notabile se găsesc la nivelul portului de încărcare. De acum, modelele iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max au un port USB-C care suportă transferuri de până la 10 Gbps prin cablu. Însă, față de modelele de iPhone 14, încărcarea va fi mai rapidă, putând fi încărcat cu până la 35 W.

 

Mai multe articole despre:
iphone 14 iphone 15