MENIU

Diete de sezon. Cum să ții răceala la distanță cu o banală supă

Foto arhivă

Deși gripa și virozele fac ravagii în această perioadă, poți evita bătăile de cap și vizitele la spital cu ajutorul unor simple supe. De aceea, dacă vrei să ții la distanță aceste afecțiuni încearcă supă crema de usturoi. 

Se prepară rapid și e super delicioasă, mai ales că oferă beneficii organismului, fiind responsabilă pentru prevenirea unor afecțiuni.

Așadar, că să gătești supă crema de usturoi ai nevoie de următoarele ingrediente:

– șase pahare de supă de pui
– o linguriță de cimbru proaspăt, bine tocat
– două lingurițe de ulei de măsline
– 50 de căței de usturoi curățați
– o cană de smântână
– o legătură de ierburi proaspete precum pătrunjel, cimbru, frunze de dafin. Dacă nu ai la îndemână, poți folosi și condimente uscate.
– două linguri de unt
– două cepe roșii mari
– trei căni de pâine uscată, cuburi

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade, după care pune usturoiul într-un vas cu puțin ulei de măsline și puțină apă. Lasă-l timp de 45 de minute, iar mai apoi așteaptă să se răcească.

Într-o tigaie încinsă bine pune cele două linguri de unt cu lingurițele de ulei de măsline. Călește ceapă roșie tocată mărunt și lasă totul timp de zece minute să se întrepătrundă. Scurge uleiul și adaugă amestecul peste usturoiul prăjit.

Amestecă totul cu supă de pui, adaugă cimbrul și ierburile aromate, iar mai apoi reduceți focul la mic. La final, adaugă crutoanele și lasă cinci minute să se înmoaie.

Amestecă supă folosind un mixer de mâna sau blender până când veți obține o textura cremoasa. Adaugă smântână și sare după gust și savurează din plin acest preparat.

SURSA

Mai multe articole despre:
dieta de sezon supa raceala viroza