MENIU

Dieta fericirii. Şase alimente care ne bine dispun

<p>Dieta fericirii. Şase alimente care ne bine dispun</p>

Ai o zi proastă? Ei bine, există o modalitate prin care poţi întoarce lucrurile în favoarea ta, iar acesta metodă implică folosirea stomacului tău şi se numeşte "Dieta fericirii". Aşa că astăzi îţi prezentăm dietă fericirii reinventată cu ajutorul unor alimente care vor aduce zâmbetul pe chipul tău.

Alimentele pe care le mănânci pot avea un impact mare asupra stării tale de spirit. Potrivit specialiştilor, totul se rezumă la modul în care îţi dozezi alimentele care stimulează producţia organismului tău de serotonină sau "hormonul fericirii". Unul dintre cei mai importanţi aminoacizi este triptofanul, care se poate obţine doar prin alimentaţie şi suplimente alimentare, explică specialiştii, potrivit feminis.ro.

Atunci când este ingerat, triptofanul (un aminoacid de baza din proteinele naturale) este transformat de organism în serotonină, care funcţionează împreună cu alţi doi hormoni, noradrenalină şi dopamină, pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit, pentru a contribui la relaxarea ta şi pentru a te ajută să faci faţă stresului. În plus, studiile au arătat că alimentele cu un nivel ridicat de magneziu şi vitamina B12 au o contribuţie pe termen lung în declanşarea producţiei de substanţe chimice care te fac să te simţi bine.

Iată mai jos 6 alimente care sunt "obligate" să pună un zâmbet pe faţă ta şi pe care să le încerci şi tu în 2016 dacă testezi dietă fericirii.

1. Brânză de vaci

Dacă suferi de pe urmă neplăcutului sindrom premenstrual, încearcă o gustare pe bază de brânză de vaci pe biscuiţi cu orez expandat, pentru a te binedispune instant cu ajutorul unei doze bune de triptofan. Datorită unui "boost" pe care îl da secretiei de serotonină, s-a descoperit că triptofanul reduce agresivitatea la femei în timpul etapei premenstruale.

2. Spanacul

Nivelurile ridicate de magneziu înseamnă că acest superaliment te va ajută, de asemenea, să ţii la distanţă sentimentele de anxiette, oboseală şi depresia. Acesta acţionează prin faptul că îţi protejează creierul de amoniac şi prin faptul că îţi relaxează vasele de sânge.

3. Homarul

Nu ai nevoie de un motiv în plus pentru a comandă homar sau alte fructe de mare. Crustaceele sunt bogate în vitamina B12 – esenţială pentru a învinge sentimentele de agresivitate, insomnia sau comportamentul obsesiv-compulsiv. Nivelurile scăzute de vitamina B12 pot să îţi crească riscul de a suferi de anumite tulburări ale sănătăţii mintale, precum demenţă şi depresia.

4. Tofu

Veşti bune pentru vegetarieni: tofu este conţine mari cantităţi de triptofan – 747 miligrame la 100 de grame, mai exact. Şi pentru femeile care sunt cu ochii pe cantar pentru a-şi monitoriza greutatea, veştile sunt şi mai bune, deoarece tofu menţine o bună circulaţie a serotoninei prin corp, ţinând la distanţă poftele de ceva dulce. S-a arătat, de asemenea, că serotonină încetineşte anumite procese gastrice, ceea ce ne face să ne simţi mai sătule pentru un timp mai îndelungat.

5. Bananele

Un alt aliment bogat în triptofan, bananele sunt o sursă excelenţă de combustibil pe care să îl consumi înainte de un antrenament la sala. Concentraţia ridicată de potasiu poate preveni crampele, iar carbohidraţii îţi cresc nivelul de energie. Alte fructe cu un conţinut ridicat de triptofan sunt ananasul, fructele de kiwi, prunele.

6. Ciocolată

Doar câteva pătrăţele de ciocolată pe zi pot stimula secreţia endorfinelor. Un studiu realizat la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite a descoperit că zahărul şi grăsimea care se găsesc în ciocolataau un efect pozitiv asupra dispoziţiei oamenilor. Aşa că obiectivul tău este să consumi măcar 40 de grame de ciocolată neagră pe zi pentru a te bucură de o stare de spirit mai bună, obţinută în mod natural.