MENIU

Dieta cu praz: accelerează metabolismul, reduce grăsimea abdominală și previne retenția de apă

Bun la gust şi cu o serie de beneficii asupra sănătăţii, prazul este un aliment minune pentru o serie de afecţiuni.

Prazul face parte din familia plantelor Allicaeae, precum ceapa şi usturoiul, însă este mult mai dulce, iar denumirea sa ştiinţifică este „allium porrum“. Poate fi consumat crud, gătit, dar şi sub formă de suc, tinctură, sirop sau cataplasme.  Nu se recomandă celor care suferă de calculi renali sau biliari deoarece este bogat în oxalaţi.

Accelerează metabolismul

4 căni de suc de praz sunt de ajutor în cura de detoxificare şi pentru a scăpa de kilogramele în plus. Tai prazul cubuleţe şi-l treci prin storcător. Bei o cană, dimineaţa pe stomacul gol şi ar fi bine dacă l-ai încălzi putin, însă nu cât să devină fierbinte. E mai bine să fie călduţ, deoarece grăbeşte metabolismul şi începe să lucreze în procesul de curăţare a organismului.

Bea a doua cană cu 15 minute înainte de prânz, iar a treia în a doua jumătate a amiezii. Ultima cană trebuie băută cu un sfert de oră înainte de cină. Ţine această cură timp de 10 zile, însă nu uita să ceri întâi sfatul medicului. Bea şi 2 litri de apă pe zi.

Te ajută să slăbeşti

Datorită conţinutului mic de calorii, prazul este un aliment iubit de cei care vor să arate bine. Poţi face face o cură de supă de praz. Vei avea nevoie de câteva tije de praz şi un cartof mai mic. Fierbe-le apoi poţi adăuga după gust sare şi piper. Pasează-le şi consumă supa cât e caldă. Cere sfatul unui nutriţionist înainte de a începe cura!

Previne retenţia de apă

Pentru că are un nivel crescut de apă, şi anume în proporţie de 87-90%, prazul  este un puternic diuretic, eliminând apa în exces şi toxinele.

Mai multe articole despre:
dieta praz beneficii praz slabit praz