MENIU

Dieta cu iaurt şi ţărâţe de ovăz. Scapi rapid de 5 kg, fără să faci foamea

Dieta cu iaurt şi ţărâţe de ovăz. Scapi rapid de 5 kg, fără să faci foamea

Ca să arăți impecabil, încearcă o dietă sănătoasă și foarte simplă. Nu e vorba despre o cură de slăbire cu meniu complex. Dieta cu iaurt și tărâțe de ovăz este, mai degrabă, dieta ta obișnuită, la care adaugi aceste două ingrediente. Așteaptă-te ca după câteva zile digestia ta să funcționeze mai bine și cântarul să nu mai depășească greutatea ideală.

Dieta cu iaurt și tărâțe de ovăz este sățioasă, îți ajută corpul să digere mai ușor alimentele și permite eliminarea toxinelor din corp. Cel mai important, însă, este că te ajută să slăbeșți câteva kilograme, fără să te simți slăbită la finalul curei.

Mănâncă tărâțe de ovăz la micul dejun și vei avea energie să faci tot ce ți-ai propus până spre prânz, fără să cedezi gustărilor nesănătoase.

O ceașcă de tărâțe cu iaurt și fructe de pădure=350 de calorii
Dimineața, când te grăbești la serviciu, uită de gândul că îți poți lua în drumul tău niște covrigi delicioși. Rezervă-ți câteva minute – de atât ai nevoie –, și delectează-te cu o ceașcă de fulgi de ovăz cu un iaurt degresat și câteva fructe de pădure.

Conform livestrong.com, o astfel de gustare hrănitoare și foarte sățioasă are aproximativ 350 de calorii, dintre care 20 de grame de proteine, 39 de grame de proteine, 6 grame de fibre și 6 grame de lipide.

Dieta cu iaurt și tărâțe de ovăz: beneficiile tărâţelor
Conțin multe fibre solubile și insolubile, de aceea se digeră mai greu. Ce e cu adevărat interesant este că scad apetitul, asta înseamnă că vei consuma ceva mai puține calorii într-o zi.

Dacă reușești să găsești timp și pentru o jumătate de oră de mișcare, cum ar fi un program de exerciții fizice de tipul genuflexiunilor și abdomenelor, vei avea rezultate și mai bune dacă urmezi dieta cu iaurt și tărâțe de ovăz. Specialiștii spun că trebuie să arzi 3.500 de calorii, ca să dai jos aproximativ o jumătate de kilogram.

Tărâțele sunt și foarte sănătoase. Conțin vitaminele B și E, minerale, precum, fier, zinc, mangan, seleniu, fibre și substanțe cu efecte anticancerigene și energizante. Mai mult, tărâțele de ovăz reglează nivelul de colesterol, protejează inima, țin glicemia sub control, luptă împotriva stresului și întăresc sistemul imunitar.

Calitățile iaurtului

Cel mai important beneficiu adus de iaurturi sănătății este că reglează tranzitul intestinal, datorită conținutului de bacterii valoroase care asigură și mențin flora intestinală.

Dacă vrei să prepari iaurt în casă, fierbe laptele, lasă-l la răcit într-un vas ceramic, apoi adaugă în el o lingură de smântână. Trebuie să stea într-un loc călduros până a doua zi.

Dieta cu iaurt și tărâțe de ovăz – varianta rapidă
Poți ține această cură în două moduri. Prima, cu rezultate mai lente, constă în înlocuirea micului dejun cu o porție de iaurt cu tărâțe de ovăz și fructe, urmând ca prânzul și cina să fie compuse din alimente obișnuite, de preferat să incluzi mai multe fructe, legume și carne slabă în meniu.

A doua variantă a dietei te va ajuta să slăbeșți până la cinci kilograme în doar o săptămână. Ce trebuie să faci: atât la micul dejun, cât și la cină mănâncă un iaurt degresat, amestecat cu două linguri de fulgi de ovăz, iar la prânz hrănește-te cu supă (cât poți mânca) ori ciorbă fără paste sau găluște.

Dacă vrei să repeți dieta, ia o pauză de câteva zile, timp în care mănâncă mai dietetic, apoi o poți relua, dar nu de mai mult de trei ori, pentru că îți privezi corpul de unele substanțe nutritive esențiale.

Sursa: andreearaicu.ro

Mai multe articole despre:
dietă iaurt tărâţe