Uimitoarea dietă cu grâu verde. Efectele ei se văd instant
Când vine vorba de vitalitatea şi imunitatea organismului, puţine remedii se iau la întrecere cu niște grâu proaspăt germinat. Seminţele încolţite înmagazinează cam aceiaşi nutrienţi pe care îi găsim în planta matură, numai că în acest stadiu sunt de mai bună calitate şi mai numeroşi, în formă concentrată, având efect antioxidant mai puternic şi efecte benefice inegalabile pentru sănătate.
Cum obţii grâu verde
Pune într-o farfurie adâncă şi suficient de lată cinci, şase linguri cu bobiţe de grâu nedecorticat, după ce le-ai spălat bine cu apă rece. Acoperă cu apă plată şi înlocuieşte cu alta proaspătă de trei ori în prima zi. Păstrează într-un loc ferit de curent, la lumină. Spală din nou grâul şi, după două, trei zile, când bobiţele capătă mici rădăcini şi colţişori, scurge apa şi poţi folosi germenii de grâu ca atare sau daţi prin blender, cinci, şase linguri pe zi, cu puţină miere. Remediul este excelent şi pentru copii, câte una, două linguri zilnic dacă au peste şapte ani, una, două linguriţe dacă au 1-3 anişori.
Grâul verde îl obţii lăsând germenii să se dezvolte mai multe zile, până când tulpinile verzi ajung la 10-15 cm. Atunci le poţi recolta şi prepara sub formă de suc, folosind storcătorul. Consumă-l proaspăt, 50 ml pe zi (doza porneşte de la 1-2 linguri şi ajunge la 5-6). Poate fi introdus odată cu diversificarea în dieta bebeluşilor mai mari de şase luni, începând cu câteva picături, dar nu mai mult de o lingură până la un an. Sucul verde este un remediu mai uşor de asimilat comparativ cu grâul încolţit.
●conţine vitaminele A, B, C,E, K
●bogat în fosfor, magneziu, calciu
●uşor de asimilat de organism
●simplu de introdus în alimentaţia zilnică
Reglează hormonii feminini
Estrogenii vegetali pe care îi conţine recomandă grâul în tratamentul infertilităţii feminine; dacă nu reuşeşti să rămâi însărcinată, o astfel de cură ajută organele reproducătoare să funcţioneze optim. Este ideal în timpul alăptării. De asemenea, stimulează buna funcţionare a tiroidei.Tot grâul te ajută când se apropie menopauza: după 40 de ani, ia germeni de grâu sau suc de grâu verde zece zile în fiecare lună şi poţi amâna dispariţia ciclului menstrual, plus că vei suporta mai bine simptomele, când ele apar. Nu este indicat însă în caz de sângerări menstruale abundente sau la debutul menopauzei, când simptomele sunt în toi.
Consumă sucul de grâu verde imediat după preparare! Altfel, i se diminuează proprietăţile.
Sânge curat, perfect echilibrat
O cură cu grâu verde este puternic detoxifiantă, curăţând sângele de impurităţi. Elimină cheagurile de sânge, reglează nivelul colesterolului şi tensiunea arterială, contribuie la oxigenarea celulelor, ţine glicemia sub control, fiindu-le de mare ajutor şi dibeticilor. Este un aliment alcalin, ce reduce aciditatea din organism şi scade riscul de boli. Grâul verde are efecte extraordinare în caz de anemie, fierul pe care îl conţine din plin fiind indispensabil în formarea globulelor roşii. Revitalizează organismul, efectul energizant fiind vizibil în prima săptămână de la administrare. Poţi îmbunătăţi gustul sucului de grâu combinându-l cu alte sucuri naturale, precum cel lămâie sau din alte verdeţuri.
Întăritor pentru copii
Cei mici nu se dau în vânt după pastile, însă bobiţele de grâu cu miere s-ar putea să le placă. Tratamentul este util mai ales în întârzierile de creştere şi trebuie să dureze două săptămâni, urmate de altele două de pauză. În anemie, dă-i dimineaţa câte un pahar cu lapte în care adaugi trei linguriţe cu grâu încolţit şi o linguriţă cu miere.
Alături de grâu, include-i în meniu spanac, ţelină, pătrunjel, fructe proaspete şi uscate.
La ce mai e bun
●probleme hepatice
●afecţiuni oculare
●migrene
●astm
●alergii
●imunitate scăzută
●tromboflebită
●tumori
●infecţii recidivante
●stări depresive
●nervozitate
●eczeme
●acnee
Shake-uri delicioase cu grâu
Dacă nu te tentează gustul sucului de grâu verde simplu, îl poţi consuma în diverse combinaţii.
Iată trei variante pline de vitamine pentru micul dejun, toate ingredientele urmând a fi date prin blender:
►o mână de tulpini verzi de grâu, un măr, un kiwi, o linguriţă cu drojdie, o lingură cu miere, două linguri cu apă;
► o mână de tulpini verzi de grâu, ½ avocado copt, câteva frunze de spanac, câteva frunze de leurdă, două linguri cu apă;
► o mână de tulpini verzi de grâu, o banană, câteva cuburi de ananas, două linguri cu apă.
Adaugă grâu în orice salată!
O cură detoxifiantă pe bază de salate e mai mult decât bine-venită la început de primăvară. Ai grijă să incluzi zilnic în meniu un astfel de preparat sănătos, pe bază de: orice verdeţuri îţi sunt pe plac (leurdă, urzici, spanac, salată verde, rucola, pătrunjel), două linguri cu grâu încolţit, cinci nuci mărunţite, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper. Dacă nu te interesează o cură drastică, poţi adăuga grâul şi în salatele obişnuite de legume, chiar dacă includ carne sau brânzeturi.
Pentru o recoltă rapidă
Dacă ţi se pare dificil procesul de obţinere a germenilor şi îţi propui să urmezi cure verzi pe termen lung, există aşa-numitele germinatoare, manuale sau automate, care-ţi uşurează munca şi te ajută să prepari tot felul de culturi de germeni, chiar mai multe simultan, dar şi culturi de ierburi pentru sucuri proaspete. Preţul unui aparat variază între câteva zeci de lei şi câteva sute, în concordanță cu funcţiile pe care le are.
Sursa: femeia.ro