Dieta care previne apariția cancerului! Ce alimente nu trebuie să îți lipsească din bucătărie
Nutriționistul Lygia Alexandrescu susține că dieta anticancerigenă reprezintă una dintre cele mai eficiente arme în lupta anticancer. Potrivit acesteia, "există câteva ingrediente care nu trebuie să lipsească din dieta unei persoane care dorește să-și păstreze cât mai mult sănătatea", notează BZI.ro
"Marea problemă a consumului crescut de zahăr este că se înlocuiesc alimentele încărcate cu nutrienți, adică este aleasă o bomboană (care nu conține nici minerale, nici vitamine, nici fibre), în loc să fie ales un măr. Toate produsele zaharoase delicioase, de altfel, și mai ales aspectuoase sunt un amestec nefericit de grăsimi, zahăr și aditivi alimentari și de aceea trebuie evitate cât de mult posibil. Este bine știut faptul că un consum excesiv al acestor zaharuri conduce, mai întâi, la hipoglicemie, apoi la diabet și la complicațiile asociate, boli cardiovasculare, colesterol crescut, hiperactivitate, depresie, obezitate", a explicat Lygia Alexandrescu.
Potrivit acesteia, avocado este un fruct oleaginos cu mare densitate nutritive, care consumat în forme cât mai naturale poate ajuta la scăderea colesterolului nociv LDL și se pare că ar putea scădea incidența unor tipuri de cancere. Potrivit nutriționistului, consumul de avocado aduce un mare aport de fitoestrogeni care ajută la diminuarea simptomelor asociate cu menopauza și oferă protecție împotriva osteoporozei.
"Ceaiul verde este o băutură delicioasă și la îndemâna oricui, plin de antioxidanți naturali și pe care asiaticii îl consumă din abundență pentru scăderea colesterolului și reducerea incidenței infarctului cardiac. Spre deosebire de ceaiul negru, care în procesul de fabricație mai intai este fermentat, ceaiul verde este doar înăbușit în vapori de apă ceea ce ajută la păstrarea antioxidanților în compoziția sa", a mai precizat nutriționistul.
Totodată, Lygia Alexandrescu susține că antioxidanții naturali nu trebuie să lipsească din alimentație pentru că sunt cei care se luptă cu radicalii liberi, cauza principală a îmbătrânirii și apariției cancerelor. Potrivit acesteia, sursele de antioxidanti sunt numeroase: fructele proaspete, legumele proaspete, ceaiul verde, semințele de susan etc.
De asemenea, Lygia Alexandrescu susține că uleiul de masline și usturoiul sunt două ingrediente care fac mâncarea mai delicioasă și mai sănătoasă.
"Uleiul de măsline are în compoziția lui grăsimi mononesaturate care ajută la scăderea incidenței bolii cardiace și a cancerului, în special folosit crud în salate și adăugat în mâncare după ce aceasta a fost preparată. Usturoiul conține peste 100 de compuși chimici cu proprietăți terapeutice, fiind un ingredient gustos, dar și un medicament folosit de secole. Astfel el ajută la scăderea colesterolului, normalizarea presiunii arteriale și din cele mai vechi timpuri a fost considerat un antibiotic natural", a mai explicat nutritionistul.
Nu în ultimul rând, apa, a mai punctat Alexandrescu, este componenta primordială a organismului uman și de aceea nu trebuie uitată.