MENIU

Dieta anticancer – ce alimente trebuie să consumi

Cancerul este o problemă cu care se confruntă tot mai mulți oameni, iar medicii sunt depășiți în această situație. Astfel, anual mor tot mai multe persoane fără ca să mai poată face ceva. 

Totuși, specialiștii ne dau și vești bune, cancerul poate fi ținut la distanță. Referindu-ne la cancer, se întâmplă ca angiogeneza să fie un factor important în fiecare tip de cancer. Când funcţionează normal ajută la oprierea hrănirii celulelor canceroase care sunt în stare latentă în organism. Noi putem ajuta la reglarea angiogenezei.

Lista alimentelor cu proprietăţi anti-angiogenice:

ceai verde, căpşuni, fructe de pădure, vin roşu, zmeură, portocale, grepfruit, lămâi, mere, kale, ginseng, ciuperci maitake, licorice, turmenic, anghinare, lavandă, dovleac, ton, pătrunjel, usturoi, roşii, ulei de măsline, ulei de seminţe de struguri, nuci, avocado, cereale intergrale, ciocolată neagră, cireşe, ananas, etc.

După cum se poate observa, în listă carnea nu prea este prezentă. Ea conţine un nivel ridicat de grăsimi saturate care sunt periculoase. Studiile arată faptul că cei care au avut o dietă bogată în grăsimi au avut şanse ridicate de a declanşa cancerul. Un consum mai mic de carne reduce şansele apariţiei acestei boli. Mai multe aici. 

Mai multe articole despre:
cancer dieta anticancer