MENIU

Uimitoarea dietă alcalină: ce alimente trebuie să mănânci pentru o sănătate de fier?

<p>Alimente care te ajută să slăbeşte</p>

Dieta alcalină. Vezi ce poate să facă mâncarea alcalină pentru sănătate!

Dieta alcalină presupune că multe boli, printre care cancerul și bolile autoimune sau anumite procese inflamatorii din corp sunt cauzate de aciditatea sângelui – ph-ul corpului, care, de la mâncare nesănătoasă și plină de chimicale, devine mai acid.

O anumită dietă, bazată în mare pe fructe și legume, se pare că ar alcaliniza (reduce aciditatea) sângelui și asta ar ajuta la însănătoșirea organismului. Potrivit adepților, dieta alcalină ajută la pierderea în greutate, dar și la reducerea simptomelor artritei, sau la lupta cu anumite tipuri de cancer.

Dieta alcalină. Alimentele care produc aciditate în organism, potrivit teoreticienilor acestei diete alcaline, sunt: carnea, grâul, zahărul rafinat și alimentele procesate.

Dieta alcalină.Alimentele care ajută la alcalinizarea sângelui sunt: legume, fructe, soia, usturoi și unele condimente.

Alimente care alcalinizează organismul

Dieta alcalină. Legume rădăcinoase

Datorită compoziției mai degrabă minerale a acestor alimente, față de alte legume, rădăcinoasele sunt foarte sănătoase și indicate și în dieta alcalină. Ridichile (albe, negre, roșii), sfecla roșie, morcovii, napii, hreanul și păstârnacul sunt printre cele mai sănătoase alimente din dieta alcalină. Gătite la abur 15-20 de minute sau crude, rădăcinoasele sunt gustoase și pline de vitamine și minerale.

Dieta alcalină. Legume crucifere

Puteți alege dintre delicoasele și sănătoasele broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles, etc. Aceste legume sunt pline de fibre, dar și de antioxidanți, deci indiferent dacă alcalinizează sau nu organismul, ele sunt sănătoase și ajută corpul să lupte cu bolile și inflamația sau cancerul.

Dieta alcalină. Spanacul și kale

Spanacul, varza kale, ștevia și alte legume cu frunzele verzi sunt pline de folați, vitamine mai rare, cum ar fi vitaminaK, minerale, antioxidanți și mai ales fibre, care ajută la prevenirea cancerului la colon, a bolilor cauzate de lipsa de minerale (exȘ anemia), etc.

Dieta alcalină. Usturoiul

Pe lângă beneficiile cunoscute pentru sistemul imunitar și proprietățile sale antiinflamatoare, usturoiul se pare că ajută organismul să se alcalinizeze, potrivit adepților dietei alcaline. În plus, usturoiul susține sănătatea sistemului cardiovascular, curăță ficatul și ajută la înlăturarea paraziților.

Dieta alcalină. Ardeiul iute roșu

Ardeiul iute cayenne, din care se face pudra de chilli conține o serie de enzime sănătoase pentru organism și alcalinizează sângele.

Dieta alcalină. Lămâile

Deși lămâia este un fruct acid în sine, adepții dietei alcaline susțin că se numără printre cele mai alcalinizatoare alimente de pe piață. Dezinfectant natural și antiinfecțios, recomandată în răceli, gripe și alte breșe în sistemul imunitar, lămâia se pare că ajută la detoxifiere și la alcalinizarea corpului.

Dieta alcalină și cancerul

Mulți adepți ai acestei diete susțin că sângele acid și aciditatea crescută din organism sunt o cauză potențială pentru anumite tipuri de cancer. Alte teorii susțin că unele tipuri de cancer sunt agravate de un mediu intern acid, în timp ce anumite tumori ar crește în mediu acid, spre deosebire de cel alcalin.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
sănătate