MENIU

Dicţionarul de referinţă american Merriam-Webster va modifica definiţia rasismului

dictionar

Dicţionarul de referinţă american Merriam-Webster îşi va modifica definiţia cuvântului rasism la sugestia unei tinere femei de culoare care a dorit o mai bună reflectare a influenţei sale asupra populaţiilor vizate, relatează AFP, citat de Agerpres.

Recent absolventă a Universităţii Drake (Iowa), Kennedy Mitchum a contactat venerabila instituţie care îşi publică dicţionarele începând din 1847 pentru a propune o actualizare.

''Le-am spus că ar trebui să includă faptul că un grup de oameni face obiectul unei opresiuni sistematice. Nu este doar: nu-mi place de cineva'', a explicat ea pentru canalul local KMOV (afiliat CBS).

Directorul editorial al Merriam-Webster, Peter Sokolowski, a confirmat că definiţia va fi modificată după interacţiunea cu Kennedy Mitchum.

El a amintit că a doua dintre cele trei definiţii ale cuvântului rasism a preluat deja acest concept ''şi îl vom face şi mai clar în următoarea noastră versiune''.

În versiunea actuală a celei de-a doua definiţii, rasismul este o ''doctrină sau program politic bazat pe rasism şi care vizează aplicarea principiilor sale'' sau ''un sistem politic sau social bazat pe rasism''.

''Ne cerem scuze pentru daunele pe care le-am provocat neacţionând mai devreme'', a scris responsabilul, potrivit unui mesaj publicat de Universitatea Drake şi distribuit pe Twitter de Kennedy Mitchum.

Site-ul Merriam-Webster, unde definiţiile sunt oferite cu acces gratuit, a înregistrat aproape 50 de milioane de vizitatori unici în luna mai, potrivit site-ului SimilarWeb, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
dictionar american rasism definitie modificata