MENIU

Diana Șoșoacă, scoasă definitiv din cursa prezidențială. CCR a respins contestatia liderului SOS. Ce a decis în legătură cu contestațiile la adresa lui Marcel Ciolacu

Diana Șoșoacă, scoasă definitiv din cursa pentru prezidențiale

Diana Șoșoacă a primit o lovitură dură din partea Curții Constituționale, care a decis scoaterea sa din cursa pentru alegerile prezidențiale. 

Curtea Constituțională a României s-a reunit luni, la ora 16:00, pentru a analiza contestațiile depuse de mai mulți candidați nemulțumiți de deciziile Biroului Electoral Central (BEC) privind respingerea dosarelor de candidatură pentru alegerile prezidențiale.

Printre cei care au depus contestații s-a numărat Diana Șoșoacă. Eurodeputata susține că dosarul său a fost complet și că respingerea acestuia reprezintă o încălcare a dreptului său de a candida la funcția de președinte.

La punctul 4 al ordinii de zi a şedinţei  s-a aflat ”Contestaţie împotriva neînregistrării candidaturii doamnei Diana Iovanovici - Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de doamna Iovanovici – Şoşoacă Diana”.

Din păcate pentru liderul SOS, contestația sa a fost respinsă, iar numele Diana Iovanovici - Şoşoacă nu va figura pe buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale.

Pe ordinea de zi a Curții Constituționale s-au aflat și contestațiile privind candidaturile lui Elena Lasconi și Marcel Ciolacu, ambii confruntându-se cu obiecții similare din partea BEC.

Confruntarea candidaților pe drumul spre Cotroceni se vede pe Realitatea.NET! Ana Maria Păcuraru, tur de forță: TU DECIZI în ziua votului!

De asemenea, alte câteva contestații au fost depuse de candidați care nu au reușit să îndeplinească cerințele legale pentru înscrierea în cursa prezidențială, iar acum speră să obțină o decizie favorabilă din partea Curții.

În ceea ce privește contestațiile la adresa lui Marcel Ciolacu, acestea au fost respinse de către Curtea Constituțională, prin urmare liderul PSD va rămâne în cursa electorală pentru funcția de șef al statului.

Cât câștigă lunar șeful vaccinării din pandemie, Valeriu Gheorghiță. Mirele anului se bucură de un salariu fabulos ca șef al spitalului SRI