MENIU

FOTO-VIDEO Diana Șoșoacă, la protest față de desființarea Secției Speciale. CE le transmite celor din AUR după excludere

Diana Șoșoacă, la protestul din fața Ministerului Justiției, 11.02.2021 Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Diana Șoșoacă, la protestul din fața Ministerului Justiției, 11.02.2021 Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Joi au avut loc proteste în fața Ministerului Justiției. Senatoarea Diana Șoșoacă, proaspăt exclusă din AUR, s-a aflat printre persoanele care s-au strâns astăzi în fața Ministerului și protestează față de desființarea Secției Speciale. Consiliul Superior al Magistraturii urmează să decidă asupra desființării Secției pentru investigarea magistraților. Cu această ocazie, Șoșoacă a dat și prima declarație, la Realitatea PLUS, publică despre excluderea sa din AUR.

 

Senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă în urmă cu o zi din AUR, s-a aflat e află printre cei care protestează joi în fața Ministerului Justiției față de desființarea SIIJ.

Cei care au venit în fața ministerului au scandat mesaje împotriva ministrului Justiției, Stelian Ion.

Diana Șoșoacă a făcut, ca de obicei, o transmisiune live, pe pagina sa de Facebook, a protestului la care a partitipat.

Întrebată de reporterul Realitatea PLUS despre excluderea sa din AUR, Diana Șoșoacă a declarat, joi, că „și-au dat arama pe față. Ce să mai zic?! Asta este. Eu nu pot să mă dezic de toată viața mea, și mai ales de lupta de peste un an. Am spus foarte clar ca eu nu am mințit în viața mea pe nimeni, nu am mințit în campanie electorală și că voi merge pe aceeași linie. Dacă ei nu vor, nu pot să-i oblig. Este alegerea lor; suntem rezultatul propriilor noastre alegeri. Nu pot să fac parte dintr-un sistem în care ți se impune și ce să gândești. Atunci care e diferența dintre noi și celelalte partide contra cărora noi am militat”.

Diana Șoșoacă neagă și că ar fi avut un conflict cu Sorin Lavric: „Până acum nu, dar a fost foarte supărat pe mine că mi-am permis discursul ăla”.

Aceasta a făcut miercuri, în ziua excluderii sale din AUR, acuzații grave la adresa fostului său coleg de partid Sorin Lavric, pe care l-a acuzat că ar fi ridicat palma la ea. Sorin Lavric a respins însă acuzațiile.

„Este o mahalagioaică, arogantă și colerică. Când deschide gura, intoxică atmosfera. Doamna Șoșoacă se hrănește din scandal, este o fire colerică și agresivă”, a declarat Lavric, joi, într-o intervenție, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

Protestul de joi din fața Ministerului Justiției a avut loc înainte de începerea plenului Consiliului  Superior al Magistraturii, în care urmează să se decidă asupra proiectului de lege privind desființarea Secției speciale.

CSM discută astăzi posibila desființare a Secției pentru investigarea infracțiunile din justiție

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat pe 31 decembrie anul trecut, în prima sa conferinţă în noua funcţie, că trimite Consiliului Superior al Magistraturii un proiect de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în vederea obţinerii unui aviz din partea acestei instituţii.