MENIU

Diana Șoșoacă, despăgubiri de peste 600.000 de euro de la statul român pentru un teren confiscat de comuniști. Reacția sonatoarei: "E o minciună că nu poate fi retrocedat"

Diana Șoșoacă / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Diana Șoșoacă este pe cale să intre în posesia unei moșteniri uriașe. Senatoarea a câștigat despăgubiri de peste 600.000 de euro de la statul roman, pentru un teren confiscat de comuniști.

Vorbim de un teren situat pe DN1, în zona Otopeni. Terenul este, de fapt, o moștenire de la bunica de pe linie maternă a senatoarei. 

Diana Șoșoacă, mama sa și alte două persoane urmează să primească despăgubiri de peste 600.000 de euro de la stat ca urmare a unei hotărâri a Tribunalului Ilfov. 

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în instanță.

Aceste despăgubiri sunt măsuri compensatorii pentru acest teren ce are o suprafață de 7.700 mp, teren care a fost luat abuziv de la familia senatoarei chiar în timpul regimului comunist. 

"Bunica mea mi-a lasat mostenire vreo 30 de procese. (...) De doua ori a trebuit sa o salvez pentru ca acesti oameni care formeaza mafia imobiliara au intrat peste ea in casa. Sunt plangeri penale depuse care probabil ca nu se vor ancheta niciodata pentru ca e vorba de oameni politici foarte mari. Terenul respectiv are aproximativ 8000 de mp. E aproape de aeroport, de fostul PNA. Acel teren valoareaza 3 milioane de euro. E o minciuna ca nu poate fi retrocedat", a afirmat, sâmbătă, senatoarea, în emisiunea "Deschide lumea", de la Realitatea PLUS. 

Mai multe articole despre:
sosoaca despagubiri teren teren confiscat comunisti