MENIU

Diana Șoșoacă a făcut scandal și s-a ales cu plângere penală. Care sunt acuzațiile

Diana Șoșoacă a făcut scandal și s-a ales cu plângere penală. Foto/Inquam

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă s-a ales cu o plângere penală din partea Direcției de Sănătate Publică Iași, după ce parlamentara ar fi blocat activitatea unui centru de vaccinare dintr-o comună aflată în carantină.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat la Europa FM că în ziua respectivă nu a reușit să se vaccineze nimeni în centrul respectiv.

„Când echipa s-a prezentat la Centrul de vaccinare organizat în comună, doamna senator Șoșoacă, însoțită de un grup de adepți, a blocat intrarea în centrul de vaccinare, nu a permis cetățenilor care doreau să se vaccineze să intre în centru, echipa de vaccinare s-a baricat în centru, să nu intre doamna senator cu adepții ei, fără mască”, a spus Vasile Cepoi.

”Atacul” senatoarei Diana Șoșoacă asupra centrului mobil de vaccinare deschis sâmbătă în comuna Răchiteni din Iași a determinat o reacție și din partea Colegiului Medicilor. Organizația susține că medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în siguranță și solicită protecția autorităților, scrie ziarecom.

De asemenea, o reacție a venit și din partea CNCAV. ”Ne manifestăm întreaga susținere și încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național. Aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate”, a transmis, miercuri, CNCAV.