Dezvăluiri uluitoare WikiLeaks despre o companie din România. Hacker CIA: "Încă rezistă nebuneşte”
Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) reuşeşte să profite de unele deficienţe ale sistemelor de securitate informatică, dezvăluie WikiLeaks, enumerând produse dezvoltate de o serie de companii, însă Bitdefender pare să reziste activităţilor serviciilor de spionaj americane, potrivit Associated Press.
Hackerii CIA par să profite de unele deficienţe ale produselor antivirus, arată documentele dezvăluite de WikiLeaks, enumerând o serie de sisteme de protecţie, precum Comodo, Kaspersky, Avira, AVG, F-Secure şi Bitdefender.
Însă un schimb de mesaje dezvăluit de WikiLeaks sugerează, potrivit agenţiei The Associated Press, că sistemele de securitate cibernetică furnizate de Bitdefender ar bloca tentativele de spionaj ale CIA.
"Postările nu sunt suficient de complete pentru a spune acest lucru cu certitudine, dar se pare că Bitdefender, un produs antivirus românesc, le cauzează multe probleme hackerilor CIA. O postare pare să sugereze că sistemul Bitdefender ar putea fi depăşit prin anumite eforturi. Sau poate că nu", comentează Associated Press în articolul despre activităţile cibernetice CIA dezvăluite de WikiLeaks.
"Tocmai am încercat asta. Bitdefender încă rezistă nebuneşte", reacţiona un presupus hacker CIA la sugestiile privind metode pentru depăşirea sistemului de securitate cibernetică, potrivit ZF.ro.
Un reprezentant Bitdefender, Marius Buterchi, a declarat pentru Associated Press că singura concluzie este următoarea: "Noi detectăm metodele CIA".
Site-ul pentru transparenţă WikiLeaks a dezvăluit marţi 8.761 de documente secrete ale CIA. Potrivit unor documente, Agenţia Centrală pentru Informaţii din Statele Unite (CIA) a dezvoltat sisteme care pot intercepta conversaţiile prin intermediul televizoarelor şi smartphone-urilor.