MENIU

Dezvăluiri ȘOCANTE la grădinița TBC din Iași. Copiii au fost expuși îmbolnăvirii timp de 10 săptămâni

Părinții vor să dea în judecată conducerea grădiniței

Scandal uriaș și o anchetă de amploare la grădinița dintr-o comună ieșeană unde mai mulți copii s-au îmbolnăvit de tuberculoză. Părinții au descoperit, stupefiați, că totul ar fi pornit de la o educatoare, iar primul caz s-a înregistrat în aprilie. Cu toate acestea, conducerea instituției nu a informat pe nimeni și nu a luat nicio măsură.

Părinții copiilor înscriși la Centrul Educațional Kiki, din comuna ieșeană Rediu, sunt într-o stare de șoc după ce au aflat că totul a pornit în luna aprilie a anului 2024, când o educatoare a fost depistată cu boală activă. Aceasta a luat contact cu cei 14 copii din grupa pe care o avea în grijă, potrivit BZI.

Un părinte a relatat că după ce o îngrijitoare a fost testată pozitiv la TBC, directorul centrului privat a refuzat să facă testare în toată grădinița, așa cum a recomandat medicul, de teamă că părinții își vor retrage copiii. Prin urmare, a făcut  testare doar la personal și la grupa respectivă.

Din păcate, această măsură nu a împiedicat răspândirea bolii și din cei 14 copilași, șapte au ieșit șapte pozitivi, iar ulterior au început să apară cazuri și la alte grupe.

După ședința cu părinții din 20 iunie, aceștia au decis să îl dea în judecată pe directorul unității de învățământ.

Mai multe articole despre:
gradinita tbc iasi boala scandal infectati sanatate