MENIU

Dezvăluiri incendiare. Liviu Dragnea, implicat?!

Liviu Dragnea

O licitație care trebuia să fie publică și transparentă s-a transformat într-un joc de-a "lozul în plic". La mijloc ar fi inclusiv interese ascunse ale lui Liviu Dragnea, susține newsweek.ro.

România urmează să plătească 1,6 miliarde de euro pentru achiziționarea a patru corvete și modernizarea celor două fregate aflate în dotarea armatei.

Nu se cunoaște, încă, cine va încasa această sumă, dar totul se joacă pe cartea unei licitații controversate organizate de către Ministerul Apărării Naționale, condus de Mihai Fifor, potrivit newsweek.ro.

În cursa pentru adjudecarea contractului au rămas francezii de la Naval Group, italienii de la Fincantieri și olandezii de la Damen.

Conform mai multor surse, contractul ar putea fi atribuit grupului olandez Damen, care deja a primit cadou, de la Guvernul României, conducerea șantierului naval de la Mangalia, deși statul român este acționar majoritar, susține newsweek.ro.

Suspiciunile legate de această achiziție militară au fost generate de modul de organizare și desfășurare a licitației publice, dar și de faptul că ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit la Washington cu reprezentanții Airbus și Raytheon.

Citește mai multe aici!

Mai multe articole despre:
licitaţie nave Liviu Dragnea Mihai Fifor