MENIU

Dezvăluiri din perioada sumbră a justiției române, în care Statul Paralel era în plină glorie. „Cine intra în DNA și nu denunța pe nimeni, ieșea cu cătușe!”

Dovezi năucitoare despre cum acționa statul paralel în justiție. Foto/Profimedia

În perioada de glorie a statului paralel ar fi fost fabricate pe bandă rulantă numeroase dosare penale la comandă. Presiuni uriașe ar fi fost asupra avocaților, procurorilor și judecătorilor care aveau un rol cheie în aceste anchete. Toate aceste manevre din sistem dar și alte dezvăluiri vi le prezentă jurnalistul Realitatea Plus, Alexia Ditcov într-un interviu cu avocata Eliza Ene Corbeanu. 

Alexia Ditcov : Doamna avocat, cine plătește pentru acele abuzuri din actul de justiție?

Eliza Corbeanu: Din păcate nu plătește nimeni. Oamenii puternici au devenit la un anumit moment al istoriei, incomozi să execute anumite ordine sau pur și simplu trebuiau înlocuiți și nu au găsit o altă cale decât așa. Un anumit procuror, ne-a dat la dispoziție câteva minute mie și colegului meu de a părăsi sediul parchetului dacă nu vrem să avem aceeași soartă ca inculpatul pe care urma să îl apărăm. Era vorba despre un fost ministru al sănătății foarte cunoscut care a fost adus cu mandat de aducere în a doua parte a zilei a fost citat să se prezinte la audieri la ora 14, audierea a început în jurul orelor 18.

Alexia Ditcov: Se prevestea de ce urma să se întâmple?

Eliza Corbeanu: Categoric da! Eram în acea perioadă în care toți cei care intrau în sediul DNA și nu denunțau pe nimeni, ieșeau cu cătușe. A trebuit să ajungem în prezent să înțelegem că au fost persoane dintr-un stat paralel, care pe căi mai scurte, au vrut să scape de persoane incomode. 

Mai multe articole despre:
eliza corbeanu statul paralel justitie