MENIU

Dezvăluiri din interiorul PSD. Gruparea Ciolacu-Stănescu anulează toate planurile fostei conduceri

La PSD, nu doar Viorica Dăncilă este istorie, ci și toată politica adoptată de fosta șefă a partidului. Gruparea Ciolacu-Stănescu anulează toate planurile fostei conduceri, a informat Realitatea PLUS.

Potrivit unor surse, Ludovic Orban nu va mai fi chemat în Parlament să dea socoteală pentru declarațiile făcute la summit-ul PPE. Pentru actuala conducere, nici moțiunea de cenzura sau cea simplă anunțată împotriva ministrului Finanțelor nu mai reprezintă priorități, conform Realitatea PLUS.

Odată schimbată garda la vârful PSD, Victor Ponta a devenit frecventabil. Pentru fosta conducere, o alianță cu Pro România condus de Ponta era o variantă exclusă.

Noul președinte PSD are cu totul o altă politică. Este total deschis către o alianță cu Pro România în perspectiva alegerilor prezidențiale. A fost printre primele anunțuri făcute în calitate de președinte.

În primele sale zile ca președinte interimar, Ciolacu a anulat toate demersurile inițiate de Dăncilă. În PSD se vorbea despre acuzații de trădare la adresa lui Ludovic Orban.

Foștii lideri ai partidului doreau să-l cheme pe premier să dea socoteală cu privire la declarațiile făcute la summitul PPE. Acolo, Orban a spus că Guvernul Dăncilă a fost schimbat si pentru ca România să impună un comisar european din partea PPE.

Potrivit unor surse, Ciolacu nu vrea să meargă mai departe cu această inițiativă. Tot săptămâna aceasta trebuia să fie depusă o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor Publice. S-a renunțat deocamdată și la acest demers.

Tot Viorica Dăncilă a fost cea care a anunțat și o moțiune de cenzură pentru luna febrarie. Noul președinte îl liniștește însă pe Ludovic Orban.

Tot printre primele măsuri luate de Marcel Ciolacu este aceea de a cere un audit privind situația financiară a PSD. Mai mulți lideri nu și-au primit banii restanți de la alegerile europarlamentare, iar PSD a acumulat și mai multe datorii odată cu campania pentru prezidențiale. 

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu PSD viorica dancila