MENIU

Dezvăluiri din infern! Lucrul neştiut până acum despre torţionarul Vişinescu

Dezvăluiri din infern! Lucrul neştiut până acum despre torţionarul Vişinescu

Condamnarea lui Alexandru Vişinescu la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii a stârnit reacţii unanime de aprobare a acestui act al justiţiei care, deşi venit prea târziu, pune în ordine, întru câtva, mersul firesc al lucrurilor.

Martoră la procesul lui Vişinescu, realizatoarea cunoscutei emisiuni „Memorialul durerii”, Lucia Hossu Longin, împărtăşeşte, într-un interviu acordat pentru ziarulring.ro opinia generală că, măcar în acest caz, s-a făcut dreptate.

"Eu cred că un act de justiţie şi un act de dreptate nu este niciodată prea târziu să fie înfăptuit. Chiar dacă Alexandru Vişinescu are vârsta pe care o are – îmi pare rău pentru vârsta lui – nu pot să-i uit tinereţea revoluţionară. Aşa cum se ştie, la Râmnicu Sărat, numit penitenciarul de pedeapsă – pentru că aşa era considerat în limbajul temniţelor comuniste – era un penitenciar în care nu numai condiţiile erau infernale, frigul, foamea sau izolarea completă. Pe lângă asta aveau program, porţie de bătaie infernală aplicată tuturor, de la 30 la 70 de ani, pentru că erau şi oameni care aveau vârsta asta. Noi am înregistrat aceste mărturii de la Corneliu Coposu, dar nu numai de la el. Am avut mărturia unei doamne, Teodorina Nicula, al cărei tată, Dinu Neagu, a fost omorât în bătăi de către ofiţerii Lupu, Luţă şi Stănescu, care erau adjuncţii, caraliii lui Vişinescu", spune Lucia Hossu Longin.

Mesajul cutremurător al lui Corneliu Coposu pentru torţionarul Vişinescu

Mai multe articole despre:
penitenciar condamnare Alexandru Vişinescu