MENIU

DEZVĂLUIRE ŞOC în cazul "ELODIA". CRISTIAN CIOACĂ, un nou termen

<a href="http://www.realitatea.net/tag/cristian-cioaca_116827" target="_blank">CRISTIAN CIOACĂ</a>, un nou termen

CRISTIAN CIOACĂ Poveste fără sfârşit în cazul lui CRISTIAN CIOACĂ. Astăzi are loc un nou termen în procesul pe fond în care poliţistul CRISTIAN CIOACĂ este acuzat de uciderea Elodiei. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti urmează să audieze alţi martori. Totodată sunt aşteptate rezultatele mai multor expertize medico-legale.

Avocata familiei Ghinescu a cerut joi, la Curtea de Apel Pitești, recuzarea uneia dintre cele două judecătoare care formează completul în dosarul în care CRISTIAN CIOACĂ este judecat pentru uciderea soției sale.

Avocata Crina Radu a afirmat că își bazează solicitarea de recuzare a judecătoarei Anda Mihaela Pluteanu pe mai multe articole apărute în presă, pe care le-a depus la dosar. După depunerea cererii de recuzare, ședința de judecată a fost suspendată, pentru soluționarea cauzei.

La instanță a fost înregistrată, joi, și o cerere de amânare a ședinței de judecată după ora 10,30, formulată de avocata Maria Vasii, care îl reprezintă pe CRISTIAN CIOACĂ. Solicitarea a fost motivată prin faptul că avocata are un alt proces la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au reluat, joi, audierile în procesul lui CRISTIAN CIOACĂ, polițistul condamnat de instanța de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu.

La acest termen, când urmează să fie audiat în calitate de parte civilă fratele Elodiei, Robert Ghinescu, sunt așteptate și ultimele expertize solicitate de instanță în acest dosar.

Instanța de apel a finalizat la termenul anterior, din 11 februarie, audierea martorilor din dosar. A fost audiată, de asemenea, mama Elodiei, Emilia Ghinescu, în calitate de parte civilă, ea declarând că apreciază la cinci milioane de euro despăgubirile civile pe care i le solicită lui CRISTIAN CIOACĂ.

CRISTIAN CIOACĂ a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibași, după ce completul de divergență al Curții de Apel Pitești a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, el reluându-și activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

CRISTIAN CIOACĂ Finalizate, în sfârşit, expertizele de la INML vor ajunge, sau poate chiar au ajuns, pe masa instanţei de la Curtea de Apel Piteşti şi, azi, la primul termen în care Cioacă va fi judecat în libertate, probele/rapoartele de la INML, cruciale pentru acest caz atât de controversat, vor fi, probabil, luate în discuţie, scrie ziarulring.ro.

Expertizele medico-legale (şi genetice) în cazul ”Elodia-CIOACĂ” au fost, în sfârşit, finalizate. Cea mai interesantă informaţie este, în cea mai mare parte, că probele au fost... compromise. "A venit raportul de expertiză solicitat INML cu privire la profilul genetic al unor probe aflate la dosar (n.r. - recoltate în 2007 din casa Elodiei, din maşină şi din celebra râpă). Cele mai multe erau compromise. Din zecile de probe (n.r. - în total au fost admise 60 de probe), doar cinci au fost socotite compatibile pentru a fi examinate", a declarat, în exclusivitate, o sursă judiciară demnă de încredere.

CRISTIAN CIOACĂ Potrivit aceleiaşi surse, în concluziile legiştilor, ”unele dintre cele cinci probe expertizate ca fiind compatibile ar confirma acel presupus ADN al Elodiei”. Dar... Dincolo de concluziile din raportul legiştilor, apare o contradicţie, dacă nu un paradox, întrucât tot legiştii spun că ”probele sunt deteriorate” şi că, la unele, s-a constat ”ADN incomplet”. Aşadar, se... bat cap în cap concluziile cu investigaţiile?!... Se contrazic legiştii, ei pe ei?!... Evident, depinde şi de ce vor spune experţii-parte.

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro